Друго нешто-Study examines mRNA COVID-19 vaccine’s effectiveness across age and gender ...older male individuals are particularly associated with a gradual decline in vaccine-induced immunity six weeks after the second vaccine dose. (слободен превод-вакциналниот имунитет е послаб или значително побрзо опаѓа кај постари мажи) плус ...Interestingly, they observed that the IgG-specific anti-spike RBD antibody levels in COVID-19 recovered patients were significantly lower than observed in volunteers who received the second vaccine dose. However, volunteers immunized with only the first dose showed relatively lower antibody levels than COVID-19 recovered patients. (слободен превод- луѓе имунизирани само со една доза вакцина, имале пониски нивоа на антитела од луѓе кои прележале ковид, а нормално повисоки нивоа антитела имале оние имунизирани со 2 дози вакцина) Јас инаку сакам вакцина со рино-вирус ако може @Ahoy
Данке. Јас би Фајзер. Кога можеа да измислат апче кое дига од мртви, што остана за вакцина Се шалам. Инаку брачниот пар кој ја измисли вакцината која им ја шитна на Фајзер гарантира дека е и за индиска мутација.
Slusam tuka vo Avstrija na vesti denes kaj del od naselenieto sto e vakviniran so vtorata doza se javilo oslabuvanje na srceniot muskul...... sto da se pravi.... ja uste nemam primeno ne sum protiv vakciniranje bi sakala da se vakciniram no koa ke vidam vakvo nesto me pravi skepticna ....
Scekrvami üusti nekoe video ko isecok od vesti kade se zbori nekoi luge dobile problemi so srcaniot muskul po primanje na vtora doza... bese kratko ne slusnav ni koja ni vozrast... go barav momentalno nemozam da go najdam ke baram ponatamu koga ke doznaam ke pisam
Еве тука има детали 62 случаи од 5 милиони, 2 починати. Се истражува дали има директна поврзаност со вакцината.
ајде веќе да почнат масовно да вакцинираат, испукавме веќе сакам некој да ми даде повеќе информации за другата кинеска вакцина што се очекува 500000 да пристигнат
Синовак. Се дава во 2 дози, со растојание од 2 недели меѓу првата и втората доза. Иста платформа како Синофарм- инактивиран вирус, најтрадиционален начин и најдобро познат начин за правење вакцини. Ефикасноста не е јасно дефинирана, во Бразил таа изнесува 50.4%, во Турција 86% (или 83%, не сум сигурен), додека пак во Инодонезија ефикасноста била околу 66%. И тоа е сè што знаеме
На големо воодушевување на народните маси, те го ексклузивно, Вилипчо ќе се вакцинира со Синофарм https://24info.mk/филипче-ќе-се-вакцинира-со-кинеската-в/
Ако вакцинираат по 10- 15 000 дневно, со овие дози, кај нас масовната вакцинација ќе заврши за 7- 10 дена
Очекувам до крај на мај да почне вакцинација на 30+ ваму,сега ги вакцинираат 40+. Во разговор со мојот матичен ми рече било која само Астра не. Да си прашам со која ќе бидам вакцинирана и дека се ќе биде океј. Меѓутоа читав на групата Ковид искуство дека е подобро да се испитаат димери пред вакцинација. И сега треба или не треба тоа?
Кинеските вакцини се најдобар избор! Со кинеските вакцини безбедноста е загарантирана.. #Sinopharm #Sinovac #ChinaImmnunology.
Филипче Владата ја класифицира во критична инфраструктура, па еве од следната недела најверојатно сите ќе се вакцинирале со Синофарм
Е ако де нека ги симнат и нив од дневен ред. Мислиш дека сите ќе прифатат, сигурно ќе има и таму мрчатори како оној Павле. Ќе ги видиме јунаците.
Не бре, нема шанси да е поврзано со вакцината. Случајно се погодило. Исто како татко му на Ѓорчев. Има ли некои вести што се случува со него? Уште ли е во случајно настанатата кома?