Мене ова не ме чуди. Сестра ми проверуваше после месец дена, резултат 0,9 кај неа, кај зет ми 7. Братучед и снаа ми го поминаа буквално како настинка, со ниска температура и затнат нос само, 2 дена не беа болни, братучед ми антитела 43, снаата 38. Никако не ми се поклопува ситуацијава. Фала @Ahoy
Јас имаХ само еден ден температура и ништо друго, ќе дадам извештај како стојам со антитела околу 20- ти
Да,би требало брзо да добие термин. Ако е пријавена преку страната ќе добие смс и мејл,ако е преку матичен смс.
Контакт имав, температура имав, плус минимална краткотрајна главоболка и непријатност во грлото. Еве после две недели, мислам дека полесно се заморувам од претходно, а не дека правам нешто специјално. Не знам од оваа перспектива дали се надевам дека беше Ковид или не
Оф-топик- ти ќе испаднеш генерација со ќерка ми Он топик- како се вика тој имунитетот, клеточен ли? Има нешто со Т-клетките https://www.nih.gov/news-events/news-releases/t-cells-recognize-recent-sars-cov-2-variants ...the researchers determined that SARS-CoV-2-specific CD8+ T-cell responses remained largely intact and could recognize virtually all mutations in the variants studied. While larger studies are needed, the researchers note that their findings suggest that the T cell response in convalescent individuals, and most likely in vaccinees, are largely not affected by the mutations found in these three variants, and should offer protection against emerging variants.
@Ahoy навистина ми е мило за баба ти и дедо ти. Со среќа Коа ќе дојде ред (АКО дојде де) да се вакцинирам ден два пред тоа ќе проверам антитела и ако имам над 5 не се вакцинирам. И во никој случај НЕМА да се вакцинирам со фајзер
Има процент на луѓе кои не развиваат антитела, можеби си во тие. И кај нас дома сите имаме антитела освен едната ќерка, ама таа немаше ни симптоми.. Со референтка имало сигурно некоја грешка во резултатите не може на толку антитела да се разболиш. Нема ни теоретски шанси . Јас за есен планирам вакцинирање,имам доволно антитела сега.
Леле незнам дали да плачам или да се радувам. Можеби требаше да направам скандал со резултатите за антитела. Можеби и дум имала, незнам. Ама си велам,можно ли е до толку да го имам прележано без да осетам?! И се јавив кај матичниот, еве прележав, беше сведок. Прашање до него: дали да се вакцинирам?! Крева раменици. Провери пак антитела. ... И се така во круг. Многу непознати работи со вирусов.
На групата деца по 25 години се вакцинираат... Па прашуваат дали со 10ка антитела да почекале... Ризичните нека умираат
Јас имам нешто над 25 и ужасно поминав. Не е веќе ни до возраста ни до ништо. Не знаете каде работат тие деца и какви контакти имаат. По мене требаше да се вакцинират тие кои се стално меѓу народ.
Затоа што не верувам на здравствен систем кој детски вакцини со поминат рок чуваше по шкафови и ги вакцинираше децата, дека ќе набави фрижидери од -70 степени и вакцините ќе ги чува на таа температура. Кога би била жител на западно европските земји би примила и фајзер. Јас верувам во фајзер и нивната технологија - на Венко не верувам
Да, ама медицинските лица се истите тие кои чуваа вакцини со поминат рок За Фајзер... не се вакцинирам оти не верувам во технологијата со која е направена т.е не дека не верувам, туку според мене и сознанијата кои ги имам не е доволно тестирана на поголема маса луѓе за да се знаат евентуалните негативни последици. А како второ, заради прилично валканата игра која ја играат на светско ниво со противниците