"Се знае најдобра е Фајзер". Јас па баш со Фајзер не сакам, а најверојатно ќе морам со нејзе. Се знае, секој си знае од што гледал искуства и слушал муабети. Свекор ми е вакциниран со Фајзер, маж ми доби сега известување од работа дека може да се вакцинира, исто најверојатно со Фајзер, јас па ја одбегнувам нејзе. И јас не сум антиваксер и ако немам др опција ќе биде Фајзер на крај. Се знае, најдобар маркетинг и лоби дека имаат Фајзер. Јас па гледам во Кина коронава одамна е прогласено за умрено , па не знам колку се основани нашите предрасуди за кинеската вакцина. Ама како било, убаво викаа, најдобра е таа со којашто можете да се вакцинирате.
Да. Дури чекаа кај нас си искористија бугарски пасош и си се боцнаа таму. Со модерна не разви никој никаков симптом.
Сега може и без Бугарски пасош, само да се пријавиш треба. Ме замисли сега уште повеќе, си велам да се пријавам и јас
Докторите по групине велат нема потреба од такво нешто. Само кај нас се наполнија лабораториите со пари, што све не испита народ. Мислам дека надвор од МК не прават никакви тестови И што, Кипар не ја признава Синофарм. ЕМА ја испитува Синовак, а Синофарм не. И сеа, може да се случи европскава агенција да ја одобри Синовак, а не и Синофарм. Аее, многу ми е све ова конфузно со политикиве. Ќе можам ли ја у еуропата со синофарм ако се вакцинисам? Кјурвак до кај е? Некое договорче да напраиме со нив, а? Не можит?
Да да ние се јавивме да прашаме дали воопшто стојат во списокот на пријавена зошто пораката на меил што им стигна е избришана кај двајцата, не знам зошто..
Сите глумат, и не знаат како да изглумат веќе Од ЕУ мислам дека уште не е официјално ставен во употреба зелениот паспорт, па затоа вака. @Biljarkata ? Оди си Грција, Крит, Родос, Карпатос, слично ќе ти биде
И јас мислев така, ама зошто немам уште ептен близок што е повикан прашав за да знам со моите која е процедурата штом ги викнат. А за политиките аман веќе. Ама очекувано додуше.
Кај мене само најстарите се вакцинирани, по 85год, не испитуваа ништо претходно. А имам блиски од медицинари што се вакцинираа, и тие не испитуваа Има хронични со разни болести што се вакцинираат, ако се очекува да си во одлично здравје, тие никогаш нема да стигнат да се вакцинираат Знам еден и со покачено црп се вакцинираше.
Јас на никого не сугерирам, си кажувам мој став. И те молам не ме цитирај за вакви постови. Си имам зашто и како, и знам што зборувам. Не сум неписмена да тресам глупости и да се правам паметна за нешто што не знам. Боцкај си со што сакаш и како сакаш. Твое право твој избор.
Se prijavi za vakcina pred eden mesec, poraka povratna na email mi nema stignato. Na sajtot pisuvase deka uspesno e prijaveno. Da ne ima nekoj problem, da cekam a da ne ne sum prijavena. Ima nekoj da mi obrasni ubavo A na povozrasni sto se prijaveni sto gi poznavam mu stigna povratna poraka
Ако си меѓу првите пријавен на сајтот наш за вакцинација може и тука брзо ќе ги дојде редот. На мој другар во Петок му стигнало известување со термин за вакцина за во Вторник. Човекот има 40 години и не е во ниту една ризична група нит приоритетна група. Само се пријавил на vakcinacija.mk и толку. Не знам дали во градот каде што се пријавил нема интерес или навистина ова масовна вакцинација значи сите што се пријавиле во систем по ред на пријавување ќе добиваат термини не знам. Знам само дека веќе и кај нас вакцинираат и помлади луѓе.
Да, ама и малку покасно пример да добијам термин за Фајзер или Модерна, секако побрзо ќе имам имунитет отколку да се вакцинирам со Синофарм
Јасно ми беше мене од постот дека ти имаш цврст став и дека не можам јас да го сменам, ниту со таа намера пишав. Што се лутиш па ти, што те навредив јас или каде пишав дека си неписмена. Па и јас не сум неписмена и ретко кој е тука неписмен, па различен став имаме. Реплицирав само за тоа "Фајзер е најдобра, се знае"... Ова ми е како да се дискутирам со некого за виша политика. Вистината ја знаат само тие горе и ќе си покаже времето. Јас само си имам некое мислење врз основа на муабет со др луѓе, искуства, читање статии, разговори со доктори итн. Немам ништо против Фајзер, само јас си кажувам исто за себеси дека кога би можела да бирам најверојатно ќе изберам Спутник на пример.
Јас Спутник не сакам да ја видам. Не сакам да пишувам зашто и како, ама Спутник подалеку од мене. И мене ми се ставовите од доктори, ама не тукашни, туку од надвор со искуство баш во таа област.
а бре што те занима за мене ?? Оди боцкај се со која сакаш. Твое тело твоја одлука. Нит ти се мешам ни тебе ни на никој. Не се расправајте тука. Кој има искуство нека си каже. Има луѓе не сакаат да слушнат да е боцкаат. Нивно право. Има некои не им е битно, нивно право. Има како мене си сакаат одредена вакцина, исто нивно / мое право. Што сите мора да убедувате некој за нешто што се однесува за негово тело и за негов избор.