1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Во Бугарија? 8-|

2. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    20.125

"Се знае најдобра е Фајзер". Јас па баш со Фајзер не сакам, а најверојатно ќе морам со нејзе. Се знае, секој си знае од што гледал искуства и слушал муабети. Свекор ми е вакциниран со Фајзер, маж ми доби сега известување од работа дека може да се вакцинира, исто најверојатно со Фајзер, јас па ја одбегнувам нејзе. И јас не сум антиваксер и ако немам др опција ќе биде Фајзер на крај. Се знае, најдобар маркетинг и лоби дека имаат Фајзер. Јас па гледам во Кина коронава одамна е прогласено за умрено :D , па не знам колку се основани нашите предрасуди за кинеската вакцина. Ама како било, убаво викаа, најдобра е таа со којашто можете да се вакцинирате.

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.565
    Допаѓања:
    62.509
    Да. Дури чекаа кај нас си искористија бугарски пасош и си се боцнаа таму. Со модерна не разви никој никаков симптом.

На green.eyes, Doozy, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Сега може и без Бугарски пасош, само да се пријавиш треба.

Ме замисли сега уште повеќе, си велам да се пријавам и јас :D

На senjorita-v, Doozy, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Докторите по групине велат нема потреба од такво нешто. Само кај нас се наполнија лабораториите со пари, што све не испита народ. Мислам дека надвор од МК не прават никакви тестови

И што, Кипар не ја признава Синофарм. ЕМА ја испитува Синовак, а Синофарм не. И сеа, може да се случи европскава агенција да ја одобри Синовак, а не и Синофарм. Аее, многу ми е све ова конфузно со политикиве. Ќе можам ли ја у еуропата со синофарм ако се вакцинисам? :?:
    Кјурвак до кај е? Некое договорче да напраиме со нив, а? Не можит? :bandit:

На Celltica и Ahoy им се допаѓа ова.
  6. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    СЗО ја одобри Синофарм, од ЕУ велат дека ќе примаат со ваксајнс одобрени од СЗО и ЕМА, тааакаа даа :rock:

На green.eyes, tinka-mace, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    1.944
    Да да ние се јавивме да прашаме дали воопшто стојат во списокот на пријавена зошто пораката на меил што им стигна е избришана кај двајцата, не знам зошто..

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Епа што глумат овие од Кипат, мене баш на Кипар ми се одеше..значиии |(

На LejlaD и Ahoy им се допаѓа ова.
  9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Сите глумат, и не знаат како да изглумат веќе :D
    Од ЕУ мислам дека уште не е официјално ставен во употреба зелениот паспорт, па затоа вака. @Biljarkata ? :fubar:

Оди си Грција, Крит, Родос, Карпатос, слично ќе ти биде :mm:

На LejlaD и kravce им се допаѓа ова.
  10. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    И јас мислев така, ама зошто немам уште ептен близок што е повикан прашав за да знам со моите која е процедурата штом ги викнат.
    А за политиките аман веќе. Ама очекувано додуше.

11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Кај мене само најстарите се вакцинирани, по 85год, не испитуваа ништо претходно. А имам блиски од медицинари што се вакцинираа, и тие не испитуваа
    Има хронични со разни болести што се вакцинираат, ако се очекува да си во одлично здравје, тие никогаш нема да стигнат да се вакцинираат :) Знам еден и со покачено црп се вакцинираше.

На LejlaD, Ahoy и Celltica им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.920
    Допаѓања:
    123.155
    Јас на никого не сугерирам, си кажувам мој став. И те молам не ме цитирај за вакви постови. Си имам зашто и како, и знам што зборувам. Не сум неписмена да тресам глупости и да се правам паметна за нешто што не знам. Боцкај си со што сакаш и како сакаш. Твое право твој избор.

13. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    Se prijavi za vakcina pred eden mesec, poraka povratna na email mi nema stignato. Na sajtot pisuvase deka uspesno e prijaveno. Da ne ima nekoj problem, da cekam a da ne ne sum prijavena. Ima nekoj da mi obrasni ubavo
    A na povozrasni sto se prijaveni sto gi poznavam mu stigna povratna poraka

Последна измена: 10 мај 2021
  14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.337
    Ако си меѓу првите пријавен на сајтот наш за вакцинација може и тука брзо ќе ги дојде редот.

На мој другар во Петок му стигнало известување со термин за вакцина за во Вторник. Човекот има 40 години и не е во ниту една ризична група нит приоритетна група.
    Само се пријавил на vakcinacija.mk и толку. Не знам дали во градот каде што се пријавил нема интерес или навистина ова масовна вакцинација значи сите што се пријавиле во систем по ред на пријавување ќе добиваат термини не знам. Знам само дека веќе и кај нас вакцинираат и помлади луѓе.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.208
    Допаѓања:
    258.553
    Повеќето европски држави ги признаваат сите вакцини, и кинески и руската.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Да, ама и малку покасно пример да добијам термин за Фајзер или Модерна, секако побрзо ќе имам имунитет отколку да се вакцинирам со Синофарм :)

На buba4e89 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  17. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    20.125
    Јасно ми беше мене од постот дека ти имаш цврст став и дека не можам јас да го сменам, ниту со таа намера пишав. Што се лутиш па ти, што те навредив јас или каде пишав дека си неписмена. Па и јас не сум неписмена и ретко кој е тука неписмен, па различен став имаме. Реплицирав само за тоа "Фајзер е најдобра, се знае"...

Ова ми е како да се дискутирам со некого за виша политика. Вистината ја знаат само тие горе и ќе си покаже времето. Јас само си имам некое мислење врз основа на муабет со др луѓе, искуства, читање статии, разговори со доктори итн. Немам ништо против Фајзер, само јас си кажувам исто за себеси дека кога би можела да бирам најверојатно ќе изберам Спутник на пример.

На Frosty!, sunmoonstars и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.920
    Допаѓања:
    123.155
    Јас Спутник не сакам да ја видам. Не сакам да пишувам зашто и како, ама Спутник подалеку од мене. И мене ми се ставовите од доктори, ама не тукашни, туку од надвор со искуство баш во таа област.

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.925
    Допаѓања:
    36.780
    А докторите кои те информираат се прозападно или происточно ориентирани?

На Lianna Anna, Glowy, Waverly Raven и 5 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.920
    Допаѓања:
    123.155
    а бре што те занима за мене ?? Оди боцкај се со која сакаш. Твое тело твоја одлука. Нит ти се мешам ни тебе ни на никој. Не се расправајте тука. Кој има искуство нека си каже. Има луѓе не сакаат да слушнат да е боцкаат. Нивно право. Има некои не им е битно, нивно право. Има како мене си сакаат одредена вакцина, исто нивно / мое право. Што сите мора да убедувате некој за нешто што се однесува за негово тело и за негов избор.