Не знам, ама ако мм не добие термин до 15ти ќе проба без термин во неговиот град, читам не враќале , скоро 4о години има он, ај што го мислам цело време и егзистенцијата ни зависи од таа вакцина.
Јас пишав за помлади што не фаќале врски и не се пикале преку ред. Добиле термин регуларно (40 годишен) или отишле на крај и добиле вакцина од дози што останале од непојавени пријавени во систем. Никој ама буквално никој од тие што ги знам не се буткал за вакцина. Ако сте од почеток пријавени проверете со матичниот лекар дали ве има во систем. Мајка ми дури од трет пат се појави како пријавена за вакцина. Ако сте пријавени мора да ви има стигнато барем меил со благодарност за искажан интерес за вакцина. Ако ви нема стигнато пријавете се пак или проверете со матичниот лекар дали стоите во систем како пријавени (матичниот лекар може тоа да го види во мој термин).
@JoyJoy се е проверено и пријавено. Кога пишувам нешто, не сакам да биде од ракав некоја глупост, гледам барем да ми е поткрепено со нешто. И за со врски што вакцинирале, кога читав по групине мислев дека само така зборат, додека не се уверив дека навистина луѓе со врски се вакцинираат. Да дојде системот до тоа, уредно пријавени да мора да чекаат со саати пред врата на вакцинален пункт за да бидат боцнати, а некои... ај веќе да не зборам. Не функционира системот и за тоа е крива државата, затоа што истото го дозволува. Па уште и будали на здрав памет те прават, кој е прв пријавен, кој возраст, кој не знам што... Грешки правеле граѓаните при пријавување, затоа се викнати од Битола во Кавадарци на вакцина, аха... Сите ќе бидат криви, освен тој што го организира ова. @Milkiway нема да се вакцинираат сите што се пријавени до 30ти април, туку пак ќе се следи возрасна граница. Која е таа возрасна граница не се знае, ама тие што ќе добијат термин до 15ти, ќе се вакцинираат, после 15ти почнува пак вакцинација над 70години. Зошто тие над 70не биле вакцинирани до сега, треба да ги прашаме државните службеници што работат од дома, ама први се нацртаа за вакцина. За хроничните ич да не зборам, ниту некој ги мисли, ниту ги планира за вакцинација. Ко преживи причаче. И да, бидејќи министеров наш менува изјава секој ден, стеј тјунд Во исчек на Синовак, со оглед на нејзината ефикасност, можно ли е да се стекне колективен имунитет?
Во право си изјавите секој ден ги менува. Еднаш рече приоритет ќе дава на хронични,после кажа НЕ ситњ ќе ги вакцинираме...после не над 40. Психо мач ... Него за Синовак ја викам боље ишта него ништа последно беше 50% ефикасност освен вилипче он тврди дека е 70% ефикасна
Јас се пријавив и региларно без врски добив термин . Вчера бев ме боцнаа. Имам само болки во раката. Втора доза на 01 .06
А кога се пријави? Досадна сум со прашањево ама пишувајте кога сте се пријавиле да видиме дали имаат некој ред или онака тераат
Најверојатно продолжуваат според возраст. Јас се пријавив пред околу една недела. Заедно со мајка ми, баба ми и дедо ми. Денес ми стигна смс со термин за баба ми за петок. Всушност дојдов за да прашам каде во Струмица се врши вакцинација. Немам познати кои веќе се вакцинирале, и матичната не знаеше да ми даде точни информации. @duffi ако добро сум разбрала дека си од Струмица, можеби си подобро информирана.
Татко ми, 65 години пред некои три недели пријавен, вчера го викнаа на вакцина. Каков им е редот стварно не знам.
Вчера се вакцинираше баба ми во Ср, вакцинацијата се вршела, во крилото каде што била физикална терапија, мислам на 2ри спрат, каде што било порано сместена спортска медицина. Прашајте таму кога ќе дојдете до крилото каде што е физикална, а сигурно е и означено...
Јас се вакцинирав денес, чекав месец/месец ипол откако се пријавив. Несакани дејства нема, освен мали болки во раката.
Татко ми е 60 год, пријавен негде од почетокот. Доби термин за во петок. Ме интересира дали некој знае за колку време најмногу размак може да се закаже ревакцина? Ме интесира зашто татко ми работи во странство па дали би требало да им каже на работодавачите порано да се врати за ревакцина..
Јас се вакцинирав вчера , во штип стоеја на ред луѓе постари од 60 години , без закажан термин , без ништо , сите што сакаа а имаа наполнето 60 години , беа вакцинирани, плус лугето што работат на работни места со многу контакти и тие беа вакцинирани.
Здраво! Прележан ковид во Декември месец, дали може сега да се прими вакцина или да почекаме уште еден месец. Ве молам за искуства!