Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.774
    Допаѓања:
    41.785
    Да :)
    Само сабота мислам.

На LejlaD, Lilit и duffi им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Работат сабота, да.

На LejlaD и Lilit им се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.493
    Не знам, ама ако мм не добие термин до 15ти ќе проба без термин во неговиот град, читам не враќале , скоро 4о години има он, ај што го мислам цело време и егзистенцијата ни зависи од таа вакцина.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    35.337
    Јас пишав за помлади што не фаќале врски и не се пикале преку ред. Добиле термин регуларно (40 годишен) или отишле на крај и добиле вакцина од дози што останале од непојавени пријавени во систем.
    Никој ама буквално никој од тие што ги знам не се буткал за вакцина.

Ако сте од почеток пријавени проверете со матичниот лекар дали ве има во систем. Мајка ми дури од трет пат се појави како пријавена за вакцина. Ако сте пријавени мора да ви има стигнато барем меил со благодарност за искажан интерес за вакцина. Ако ви нема стигнато пријавете се пак или проверете со матичниот лекар дали стоите во систем како пријавени (матичниот лекар може тоа да го види во мој термин).

5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @JoyJoy се е проверено и пријавено. Кога пишувам нешто, не сакам да биде од ракав некоја глупост, гледам барем да ми е поткрепено со нешто. И за со врски што вакцинирале, кога читав по групине мислев дека само така зборат, додека не се уверив дека навистина луѓе со врски се вакцинираат.
    Да дојде системот до тоа, уредно пријавени да мора да чекаат со саати пред врата на вакцинален пункт за да бидат боцнати, а некои... ај веќе да не зборам.
    Не функционира системот и за тоа е крива државата, затоа што истото го дозволува. Па уште и будали на здрав памет те прават, кој е прв пријавен, кој возраст, кој не знам што... Грешки правеле граѓаните при пријавување, затоа се викнати од Битола во Кавадарци на вакцина, аха... Сите ќе бидат криви, освен тој што го организира ова.

@Milkiway нема да се вакцинираат сите што се пријавени до 30ти април, туку пак ќе се следи возрасна граница. Која е таа возрасна граница не се знае, ама тие што ќе добијат термин до 15ти, ќе се вакцинираат, после 15ти почнува пак вакцинација над 70години. Зошто тие над 70не биле вакцинирани до сега, треба да ги прашаме државните службеници што работат од дома, ама први се нацртаа за вакцина. За хроничните ич да не зборам, ниту некој ги мисли, ниту ги планира за вакцинација. Ко преживи причаче. И да, бидејќи министеров наш менува изјава секој ден, стеј тјунд |(

Во исчек на Синовак, со оглед на нејзината ефикасност, можно ли е да се стекне колективен имунитет? :?:

На PaLaVa, mimiiiii, noteforself и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Во право си изјавите секој ден ги менува. Еднаш рече приоритет ќе дава на хронични,после кажа НЕ ситњ ќе ги вакцинираме...после не над 40. Психо мач ...

Него за Синовак ја викам боље ишта него ништа последно беше 50% ефикасност освен вилипче он тврди дека е 70% ефикасна

На LejlaD и kravce им се допаѓа ова.
  7. Resana

Resana Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    434
    Јас се пријавив и региларно без врски добив термин . Вчера бев ме боцнаа. Имам само болки во раката. Втора доза на 01 .06

На spacegirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    А кога се пријави?
    Досадна сум со прашањево ама пишувајте кога сте се пријавиле да видиме дали имаат некој ред или онака тераат:D

На sunmoonstars и Coco31 им се допаѓа ова.
  9. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    11.772
    Најверојатно продолжуваат според возраст. Јас се пријавив пред околу една недела. Заедно со мајка ми, баба ми и дедо ми. Денес ми стигна смс со термин за баба ми за петок.

Всушност дојдов за да прашам каде во Струмица се врши вакцинација. Немам познати кои веќе се вакцинирале, и матичната не знаеше да ми даде точни информации.
    @duffi ако добро сум разбрала дека си од Струмица, можеби си подобро информирана.

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    На одделението за вакцинација мислам. Да питам ќе ти пишам лп.

На Ambitious му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.839
    Допаѓања:
    43.955
    Татко ми, 65 години пред некои три недели пријавен, вчера го викнаа на вакцина.
    Каков им е редот стварно не знам.

На Milkiway и LejlaD им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    По возраст дефинитивно...мој роднина 63г исто добил за во четврток термин пријавен негде на почеток

На LejlaD и emiliana им се допаѓа ова.
  13. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.839
    Допаѓања:
    43.955
    Ама знам постари од околина што од старт се пријавија уште не се викнати.

На mimiiiii, LejlaD и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Ондак Где плови овај брод :D i give up а таман помислив имаат некоја систематизација:clap:

На emiliana, mimiiiii и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Вчера се вакцинираше баба ми во Ср, вакцинацијата се вршела, во крилото каде што била физикална терапија, мислам на 2ри спрат, каде што било порано сместена спортска медицина. Прашајте таму кога ќе дојдете до крилото каде што е физикална, а сигурно е и означено...

На LejlaD, Ambitious и duffi им се допаѓа ова.
  16. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    2.991
    Јас се вакцинирав денес, чекав месец/месец ипол откако се пријавив. Несакани дејства нема, освен мали болки во раката.

На Glowy и LejlaD им се допаѓа ова.
  17. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Татко ми е 60 год, пријавен негде од почетокот. Доби термин за во петок.

Ме интересира дали некој знае за колку време најмногу размак може да се закаже ревакцина? Ме интесира зашто татко ми работи во странство па дали би требало да им каже на работодавачите порано да се врати за ревакцина..

На emiliana и LejlaD им се допаѓа ова.
  18. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    2.991
    Веднаш закажуваат за втората, на размак од 21 ден од првата доза.

На nadenadia и LejlaD им се допаѓа ова.
  19. Зоранчо

Зоранчо Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    166
    Јас се вакцинирав вчера , во штип стоеја на ред луѓе постари од 60 години , без закажан термин , без ништо , сите што сакаа а имаа наполнето 60 години , беа вакцинирани, плус лугето што работат на работни места со многу контакти и тие беа вакцинирани.

На buba4e89, sunmoonstars и LejlaD им се допаѓа ова.
  20. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    178
    Здраво! Прележан ковид во Декември месец, дали може сега да се прими вакцина или да почекаме уште еден месец. Ве молам за искуства!

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.