На крајот на апликацијата треба да ти се појави "I'm not a robot", па откако ќр го чекираш него и "Испрати", ќе ти потврди дека апликацијата е прифатена и ќе добиеш потврден мејл.
Maz mi ima pasos, a jas prestoj imam i taka, inaku za stranci zasega ne moze, ama slusnav deka ke pustele mesecov za stranci pak. Inaku biras, da. Ima strana za prijavuvanje, mozes da se prijavis, ama znam deka srpski broj treba da ostavis za kontakt. https://euprava.gov.rs/usluge/6224
Пред да треснеш зелена размисли малки или бар прочитај. Мајка ми не може да оди да се вакцинира, не дека не сака. Кога ќе може ќе оди А за мене, да фајзер сакам и сега што? Раат ќе бидеш?
Pfizer vazi za najjaka vakcina i odma stvara antitela, ama i najbrzo pagjaat antitelata. Sputnik pobavno stvara. 2 do 3 nedeli po vtora doza i traat poveke od Pfizer. Sinopharm e za takvi kako mene, so eden kup alergii, ali 3 do 5 nedeli imas imunitet po vtora doza. Inaku jas da ne bev alergicna na eden kup antibiotici i jas ke odberev Pfizer i onaka izgleda sekoja godina ke treba da se vakcinirame
А ти раат си што си волку безобразна и дрска? Стално нешто не ти чини, де вакцина, де начин, ама ете стално и пишуваш дека не си се уште вакцинирана. Посебен третман за некои од вас треба изгледа.
Леле Нена, затоа Шведска и Исланд ги прекупија дозите на АЗ од Норвешка и Данска, а Британија е мирна поради АЗ. И од Фајзер има случаи со тромбови, дури и повеќе од АЗ според едно истражување, во Израел кај некои се активира и Варичела мислам, во Австрија кај некои се појави срцева слабост после Фајзер, ама никој не ја чепка. 3 милијарди профит, јбг.
Не сум вакцинирана не сум викната.А дали, и со што тоа е само мое личнонправво и крај. Ако тебе те викнале на здравје нека ти е. @Ahoy знам и Шведска на кој ги дава АЗ. Само на постара популација инаку Фајзер и Модерна. А ако на некој му боде очи што сакам да имам ист третман како секој во светот, тогаш нека ме одмини. Во мешувреме внука ми 16 г се боцнала вчера во УСа со Фајзер. Дека нели не чини па и за деца ја одобрија.
Па јавноста беше информирана зошто е отфрлена астрата во Норвешка.Примил нивниот главен одговорен лекар парички од фајзер да ја блати. Астрата не е ништо полоша од фајзерот. се е транспарентно кај нив . Што не ги кажат нуспојавите од фајзер некаде? Јас тројца лекари во семејство имам што беа вкочанети и недела дена од кревет не станаа од фајзер. ама,глобална политика. Инаку се консултирав со ендокринолог и негово мислење е да се вакцинирам иако имам антитела.Поминати се 6 месеци.
Кој ист третман па никаде речиси немаат право на избор, а Уса има Фајзер и Модерна. Инаку не сум викната, и јас чекам. Нам па, особено на маж со многу сериозно автоимуно заболување доктори од фамилија му рекоа Синофарм.
Знам бе Косми. Се ми е јасно. Само ме иритира што овде кај нас се фрлаат пари на глупости, а за вакцини нема пари да се купат па ќе мољакаме и ќе се крстиме на донации. Како тргнало ние што сме 40 години септември некаде може и ќе се вакцинираме па до нова година ќе имаме имунитет. Нека направат како цел свет драјв ин, нека се боцка и недела и сабота да видиш како ќе има се повеќе вакцинирани. Инаку и мене вчера ми потврдија дека можам да се вакцинирам со моиве дијагнози. Така да чекам термин. Друго ми е трагикомично што најголемите антиваксери и кои веруваа во 5Г и остала срања, за да одат во Грчка на патлиџан туризам први се да се боцкаат сега. 10 души знам такви. И уште ова да си кажам и не пишувам веќе. Ако сакаа правилно вакцинирање прво требаше да се имунизираат тие со Диабет 1, со потврдени коморбидитети, сериозни аутоимуни болести. Пушти список по матични, отвори data base, па после се останато. А не ко манекени да ми парадираат на тв. Неспособни. Да дозволиш во друга држава да ти оди население да се вакцинира да си спаси живот. Ексик. Ми се згадија и едни и други и трети.