Ама тоа е и поентата на вакцините- да превенираат тешка болест и смрт. А во тоа сите моментално достапни се успешни. Колективен имунитет, мхм. Демек ќе беше пандемија ако Ковидов беше настинка (како многу други коронавируси)... целиот проблем и затворањата се за да не дојде до колапс на системот, како што беше кај нас, а сигурно нема да дојде до тоа од вакцинирани луѓе кои евентуално би се заразиле со SARS-CoV- 2 затоа што ќе минат с растечен нос и кивање.
Може матичниот да провери, јас му се јавував лично на нашиот да проверам за моите, виде и дата дури ми кажа кога е евидентирана пријавата
Луѓе ако имате некој од повозрасните кои ги пријавиле матичните и сеуште не се повикани за вакцина најдобрп е повторно вие да ги пријавете на сајтот бидејки кај голем дел матичните го имат внесено домашниот тел. број на пациентот а на домашни броеви нема како да ги известат со порака за термин. Инфо на вработен на пункт
@Milkiway Татко ми го пријавив првите денови и пријавата не беше успешна, матичниот провери и го пријави уште еднаш, па потоа му се јави кога доби термин. Мајка ми е кај друга докторка и кога доби термин, стигна известување на мејл кај мене, но и матичната и се јави наредниот ден, во случај да не видела, бидејќи некои пациенти така го пропуштиле терминот. Значи матичните имаат целосен увид за своите пациенти.
Овој докторот или wanna be доктор се меша кај што не треба. Он нека си ги гледа бројките, а не да изиграва доктор. Одвратен е.
По твој избор на вакцина или како е сега? Не пратам за вакцините, па ме интересира и ова: дали сите вакцини важат секаде низ светот? Во смисла да се прими било која?
Вакцинален сертификат, добил ли некој, зошто овие на вакциналните пунктови викаат дека тоа е надлежност на матичните, а матичните велат дека немаат поим дека тие треба да издаваат
Трајковски се плетка кај што не му е место,ке предизвика бојкот и скепса,од негова пуста желба за внимание. Матичните се надлежни.
Ма јас го разбрав и Филипче дека матичните се надлежни, па тие нешто се бунеа заради тоа, па во кој правец отиде работава, да прашам пак
Филипче изјави дека сите 40+ пријавени до 30.04 ќе добијат термин за вакцина најдоцна до понеделник (17.05).
Здраво дали има некој што е алергичен на Пеницилин, примил вакцина и која? Ве молам за искуства? Се работи за повозрасна особа со прележан ковид пред 5 месеци и алергија на Пеницилин
Алергија на Пеницилин не е проблем за примање вакцина затоа што вакцините не содржат Пеницилин. Со среќа!