Се вакцинирав во понеделник со кинеската. Млада сум 30 години. Мои постари роднини уште чекаат. По кој редослед викаат и мене не ми е јасно.
А тие што се пријавија после 30 април(мислејќи дека од работа се приајвени) а се над 40 ќе бидат за брзо повикани?
Вистина е ова, одамна се почнати списоци по фирми. Не сум јас значи прваче, да ме оставеше да си мислам дека сум млада, само тоа ми остана
Sto se slucuba vo Turcija lok daun imaat? Neli tamu vakciniraa so Sinovak? Sega muabeti niz fb gledam lugevo odma, ete ne ja biva vakcinata, i navodno itno nabavile ogromni kolicini od ruskata .
Изјавата за сите пријавени до 15.05 пупу не важи ај да видиме за колку време и ова ќе го смени Таман се надевав на вакцина ама ништо пре србите ќе ме викнат него овие
Добро звучи 28 дена, ама со ова темпо е 28 недели, поточно 7 месеци... ако калкулираш со околу 2 000 000 луѓе... Ама со оглед дека младинава не се вакцинира, треба да се пресмета со број на полнолетно население.
Turcija e vo lock down do 17 ti maj. Se vakciniraat so Pfizer i Sinovac. Pred 2 dena e potpisan dogovor za proizvodstvo na Sinovac vo Turcija.
Во внатрешноста има и под 30 повикани на вакцинација. Ова со списоци од стопанска комора е скандалозно. Со списоците мора да престанат.За тоа Филипче крив и неговите привилегирани категории,на прво место медиумски работници и итн.
I sega sto ispadna ? Tie sto se od Skopje a se pod 40 ke cekaat za Nova Godina da gi vakciniraat ili da se selime odma so licni karti vo Makedonska Kamenica za da ne izvakcinniraat poskoro? Na temata moite gi povikaa na vakcina minatata nedela. Imaat po 67 i 65 godini. Gi prijaviv odma koga pocna prijavuvanjeto na vakcinacija.mk bez vrski bez nisto. Ova za Skopje kazuvam ne za Makedonska Kamenica.
Па не знам што ви пречи лицата од банки и продавачите да се приоритет? Кој да биде? Тие што седат дома и оние кои работат од дома ли? Знаете колку луѓе ми влегоа денес на работа?
Јас сум за фреквентни работници, шалтер, маркет, океан систем што мораат физички на работа, во ред е. Горе списоците што ги спомнав не се за луѓе што одат физички на работа, еве кај блиска личност моја има список, а уште од дома работат. Не ми е јасно по кој ред оди, и дали воопшто ќе имаат важност тие списоци, ама не гледам која потреба од нив. Може селекција да се направи пример кој работи со странки да има приоритет и слично, а не списоци прават, а цела фирма дома работи. Реално, секако јас би рекла и добро ќе е и младиве хронични да ги викнат, и тие не се малце. Што ако некој има 39, а има хронична болест, сметам дека е поприоритетен од здрав на 45. Мислам дека државата треба да си направи стратегија на вакцинација, кај дефинитивно не се знае ни кој е приоритет, ни каков ред има.