Jas isto ja preferirav Pfizer, ali pa site doktori sto gi prasav, mi ja preporacaa Kineskata poradi alergiite. Inaku za kineskata procitav ima objaveno sostav, sto sodrzi i islreno e isto kako i prethodni vakcini sto sum primila, kako na primer za hepatit B. Znaci e tradicionalna vakcina od izumren virus. Inaku vo pravo si za istrazuvanjata kinezite ne se bas transparentna drzava, tamu komunizmot si vladee, ali zmam deka ispituvanjata na vakcinata im gi prizna SZO i Evropskata agencija za lekovi, taka da toa za mene e dovolno. Drugar moj vo Dubai bese i bese del od volonterite pri ispitivanjeto na fazite koga se razvivase kineskava vakcina i fala bogu si seta slobodno i uzova vo zivotot, a jas kade i da ispadnam so alkohol vo race i dve maski, pa mislam deka ako prodolze so ovoj stres, poveke od drugi bolesti od stresov ke umrat luge, nego li od korona. Zatoa poddrzuvam vakcinacija, pa so koja i da e, cel svet e vo ova, ne sme samo nie i treba da prifatime ili ke ziveeme zatvoreno ili drugari vakcina. Toa e, ako ne ovaa godina, drugata sigurno.
Јас не кажав дека сум против вакцините. Океј е, ако толку сакате да се вакцинирате повелете. Јас кажав општо мое мислење за вакцината без никој да нападнам. Здравје за неколку години ќе ја видиме популацијата дали ќе е на плус или минус. А до тогаш со среќа на сите
Дали некој знае да ми каже, се работи за член на семејството дали смее да се вакцинира? Беше со силна уринарна инфекција за која примаше 2 антибиотици и црп беше 343, а сега е паднато. Антибиотиците ги завршува во понеделник, а во среда има закажано вакцина. Дали смее да се вакцинира и ако не, колку време треба да чекаме да помине за да може да се вакцинира?
Здраво! Дали е вистина дека од Понеделнк лицата постари од 60 години ке ги вакцинираат со Астра Зенека? Има ли некој инфо конкретно за вакцинален пункт Битола?
Прашај матичен, ама мислам дека не е лошо после 72 часа од последен антибиотик да направи уште еднаш ЦРП. Знам за случаи каде заради високо црп им препорачале да почекаат. Ама сепак матичен прашајте или одете на некој од пунктовите и прашајте.
Да да, баш со вакцина сега популацијата ќе се намали. И баш затоа цел свет се вакцинира забрзано, посебно оние земји што се со негативен наталитет. Затоа трет свет земјиве не ни имаат вакцини, оти они малце популација имаат. Да сакаа да не истребат можеа комотно друг начин да најдат, не вакцина. Ги заболе нив за ресурси и за популација, обезбедени си се големите. Ние ќе се занимаваме со теории во меѓувреме.
Koga se vakciniras treba da si zdrav. Pred vakcina da ispita krv so parametri, ako ima indikacii za infekcija ne se preporaciva vakcina, bidejki samata vakcina go namaluva imunitetot, sekoja vakcina, ne samo ovaa, taka da mislam deka dobro e pred vakcina eden den da ispita krv obavezno
Фала за постот. Многу сум уплашена. И од вирусов и од вакцините од се, а и преку глава ми е веќе оваа неизвесност.
I jas isto i mislam deka koga ke vidam antitela barem 30% ke mi se namali stres. Sekoja cest za tie sto ne se plasat i nema da se vakciniraat. Jas resiv da se vakciniram, zosto naredno ke zavrsam na antidepresivi
Ниту една вакцина не може да ти даде гаранција за антитела. Може и јас нема да развијам антитела. Тоа може само имунитетот да го знае. За АЗ не дебатирам строго сум против неа, а познавам луѓе се вакцинирале и немале никакви нус појави затоа ти викам се е индивидуално.
Јас сум на антидепресиви. Анксиозноста ми е на макс периодов. Многу читам, сакам што побрзо да се олабавам, барам барем некоја гаранција за подобро утре. Алал да им е на тие што веруваа во 5Г и чиповите. Ние вака ќе трчаме ќе бараме вакцини и дај боже и терапија да се најде.
Mnogu vo moja okolina mi go pravat ovoj muabet, mislam deka i internetov si go pravi svoeto. Jas samo ke ti kazam deka site sto prelezale mi rekle deka vakvo nesto nemaat videno, ne e vika kako nitu eden dosega virus sto sum imala ili grip ili bronhit. I onie koi bile protiv odma mi rekle jas da pominat 6 meseci odma ke se vakciniram. Inaku i jas gi citam tie zagovori deka e golema svetskata populacija, na resursi, globalno zatopluvanje, ali verujte ova so virusov e nesto drugo, sto nekoi drugi generacii ke go citaat vo case studies. Vistinata e druga, ali samo malku ja znaat i ne e toa nasa rabota. Nasa rabota e da pomogneme vo stvaranje na kolektiven imunitet. Inaku i antibioticite se mnogu stetni pa si gi lapame kako bonboni ili pak apcinjata za alergija, kortiko klasicno, isto mnogu stetni. A ako sakaat da namalat populacija, veruvaj ima mnogu drugi polesni nacini.
Имаш некое посебно знаење за тоа каков ќе биде светот за неколку години? Полека со ширење паника, разговоров е на исто ниво на оние што паничат дека секој што заболува од корона умира, ако не сакаш да се вакцинираш не се вакцинирај, само муабетиве со намалување наталитет не се ништо друго освен теории на заговор за ширење страв.И како што рече, само здравје, што носи иднината од сега не можеме да знаеме.
Сите прележани што ги знам, а нормално се многу такви, први се пријавија или веќе се вакцинираа, без разлика дали поминале лесно или тешко. Тоа ми покажува дека вирусот не е еден обичен грип.