До крај на мај, исто ко и претходно, секоја земја башка политика Спутник ја изгуби игранката со Европа, кинезите ќе ги пуштат кајшто се радо видени, и така. Врска нема ова ни со безбедност ни со здравје, или ако има, не можам да ја видам врската. Пример, како сум јас добар граѓанин со Спутник во Будимпешта а не сум добар граѓанин во Виена? Играва се вика-или Фајзер или ништо?
Спутник ке се прифати во ЕУ откако ке одобри ЕМА,ако ја одобри некогаш. Во меѓувреме се подгреваат шпекулациите дека фајзер ке се боцка на 6 месеци ,планираат 400 милијарди дози за 2022https://www.wsj.com/articles/pfizer...-production-targets-for-2021-2022-11620425904
Сега прогуглав што до каде е, ЕМА почнала роулинг ревју за Спутник почеток на Март a последниот апдејт е од пред неколку дена и е во фаза 6. т.е. веќе минала низ испитувања, би требало да може да се одобри. Тука веќе политика се вмешува и ништо не се знае.
400 милијарди? Колку популација има планетава у последно време?Секој месец да не планираат ревакцина?
"Сакаш да уживаш во животот? Одбери Фајзер или Модерна и уживај во старо- новиот нормален живот" Нова кампања
Ne e deka kje se bocka na 6 meseci tuku deka kje prosirat proizvidstvo za da mozat da isporacaat dozi i vo zemjite od razvoj, dokolku e potrebno. Ne znaci deka ako sega nekoj ne se vakcinira gotovo nema da ima sansi vekje. Se povekje kje se proizveduvaat i kje se otkrivaat i vakcini i lekovi i se..Sega e ova bum vakcinacija za da se otvori svetot. A ponataka kje se dorazvivaat lekovi i vakcini i tretmani.
Ај остај ти кај Курц што си одговорна со Фајзер, туку како е типот од Будимпешта вакциниран со Фајзер ок за кај Курц на гости, а брат му вакциниран со Спутник не е? Таа му се паднала, не дека ја бирал. И сега, како ќе се движи непречено несреќникот Спутник низ Шенген зона? Многу ме интересира како ќе му пројде ова на Курц. Па и на други во најава.
Ке видиме Нена,ова е стварно огромна бројка.Во сите земји 2022 веке ке бидат поголем дел вакцинирани со две дози.Прашањето е како планираат да ги мотивираат луѓето за 6 месеци повторно да се вакцинираат? Нема да одиш на базен,кино... ова она ако не примиш трета,петта доза. И така зелените пасоши се планира да важат 180 дена.
@Cosmi ма, немој да ме вадиш од памет, кај виде 400 милијарди, само 4 милијарди ќе биле Не дошла работава уште до - Или фајзер, или шмајзер ( јбг нема друга рима). Можам да спијам раат вечерва, нели?
Дефинитивно е отворено ново поле на пазарот на труд со вакциниве.Се е бизнис и политика. Тулу што и да е само нека запре хаосот и смртноста...
Ќути, бар не си математичар, не можам да ти се лутам. Иначе дипломата - скин Глава ме фркна ко видов 400 милијарди , па и математика удрив, секој жител, еднаш на колку месеци/недели
Доста ма па ти, ој види ковидоман шо сторе во Србија Спојлер: Спојлер човек во Србија денес успешно се вакцинирала 6 пати, за да земе 6х3000 динари, од стимулативните мерки за вакцинирање @Ahoy ми се сомели умот од милијардите, де види дете, шо принцип вакцина е санофи, роднина на АЗ ли е?