Искрено, се надевам... ама не верувам, додека не видам Ништо лично... така си функционирам. Си очекувам да се заеби нешто, за да бидам психички спремна за неуспех, па ако испадне позитивно искуството, дупло ми е задоволството бубачки
Е добро. Ако си во таа група со среќа нека ти е. Па се надеваме ќе си поминеш супер и ќе продолжиш со хвалоспевите за вакцината на форумот.
Не сум во таа група (фала што ме погоди кај што ми е најболно сигурно сега се чувствуваш исполнето). Ќе се вакцинирам кога имам термин.
Искрено ти посакав убаво да си поминеш на вакцина. Мислев си ептен радосна зашто ти се погоди вакцината што ја сакаш. Ама ако се навреди тоа е твој проблем. Од мене извинување искрено.
Da ima, ama ne za sekoj. Drugarka moja i javija, doktorka e i doi i otide denes vo Boris. Ne veruvam za site deka e. I nesto so koe se tesam jas, abe ne veruvam deka nasive znaat da gi administriraat Pfizer, oni ne mozat edna ulica da izasfaltiraat za nedela dena, Pfizer ke ti cuvaat na - 70 stepeni. Daj molimte
Знам дека имаше реакција за тоа дека бремени и доилки не можат да се вакцинираат и мислам дека за нив е донесена Фајзер. А и имаш право за тоа како се чувани бога питај.
Искрено се надевам дека ќе се боцнеш со Фајзер, не знам кога имаш термин, ама кога ќе одиш прашај дали ја имаат неа и ако може со таа да те боцнат. Претпоставувам дека има околу 5000 дози од денешната пратка, распоредени за 2500 луѓе, ама каде и како се не знам
Вие со автоимуните полека со Фајзер. Не знам дали знаете што значи автоимуна, ама на тоа додај вакцина која прави бум во организмот, јас искрено не би ми била прв избор. Најголемиот страв од коронава ми беше баш тоа, да не ми реагира многу имунитетот. Затоа и не би Фајзер. Плус нова технологија. Али вие си знаете.
Пошто често читам дека прележани може да се вакцинираат само со една доза. Кого и каде треба да прашам за тоа? Мене ми е закажана ревакцина, секако ќе одам, ама со доктор се гледам после вакцинација, бар првиот пат беше така. Има ли некој прележан, а да примил и ревакцина?
Знам. Ми рекоа заради Хаши и хипо Синофарм да биде. Не дека Фајзер деф не е ама сепак за најсигурно Синофарм. Тоа е. Веќе се уморив и од читање и прашување. Само да нема гужви на терминов да се боцнам во Борис и да завршам. Ме фаќа страв да не сум вакцинирана.
Со Фајзер првите се забележуваат околу 10 дена по прва доза, но најдобро е да провериш недела- две по втора
Кај нас примаат ревакцина прележаните. Иако и една доза е доволна ама нашиве немаат таква стратегија.