До сега сите студии за фајзер што постојат нема контраиндикации за луѓе со автоимуни ова неколку специјалисти ми го потврдија. Е сега може има врска и автоимуно заболување кое е дали се прима цел живот терапија итн... тоа специјалистот што те води трева да знае да каже
Еве да, 5 месеци вакцинираат и сите студии се супер. Што се дешава ако/кога реално организмот ќе дојде во контакт со вирусот Јас таква студија за автоимуни случаи немам видено, ако имаш сподели. Мислам, може не се дешава ништо, може се дешава нешто. Ај да видам ДБ на ЕМА шо вика
Поима немам од фамилија што ми се доктори ми кажаа по службен пат ги дпбиваат тие студии ако најдам нешто ќе видам. Еве пример да фатиш корона може да ја активира автоимуната
Јас тргнувам по логика, Фајзер одма создава антитела. И оттаму ми е страв. Плус е нова технологија, јас би примала нешто испробано заради мене и состојбата на маж.
Татко ми е пријавен на сајтот пред 30ти април, го има сигурно во системот, ни потврди матичната, а датум нема сеуште. Има 47години иначе. Да и се јавуваме пак да не има некоја информација за термин или да чекаме уште?
Искрено од една страна е тоа добро. Ама.. Бура е во организмот. Затоа ми рекоа. Ако сакаш брзо антитела Фајзер ама тоа тоа тоа се нус појави, ако сакаш слаби нус појави И пополека градење имунитет Синофарм... Јас сум тип што сака да има избор. Сакам да имам опции не сакам вака свршен чин. Е сега добро е што терминов не ми е ден за ден па ќе можам да направам една крвна слика, ЦРП и Антитела да не сум го поминала вирусов а да не знам. Во секој случај сум ЗА вакцини, ЗА терапии ЗА се што ќе помогне побрзо кошмаров да заврши.
Колку што видов вчера, само во Скопје вакцинираат над 40. За помалите градови рекоа во наредните три дена ќе добијат термин.
I mene isto mi kazaa tuka vo Swiss, da ne si igram so novive vakcini. Ostaj vie toa plateni istrazuvanja, bum pravi vo teloto. Moe mislenje kineska, sekoj si znae
Не мораш да испитуваш антитела, секако ќе си имаш имунитет.Мислам ако сакаш секако ќе си испиташ ама не е нешто што е задолжително.
Сакам да си знам превентивно за себе, може и немам воопшто. А после колку дена смее алкохол по првата доза?
Минатава недела за истото прашав кај матичната,штом сме во систем пријавени и кај неа се гледа дека сме,да не се пријавуваме наново рече-оти редот сме го губеле(демек први од последните ќе сме биле).49г сум ,кој знае што е точно...
На пункт во Охрид го велат истото што и твојата матична Ако се пријавите повторно сега, системот ве преместува со нов датум на пријава, пример 17.05, наместо првичниот, лупам 01.03, па така се губи и редот