Фала ти,ај овие три дена ќе почекам како најави министерот па ќе проверувам(да не ме избриши доколку отворам )маки вакцинашки
Нема да те избрише, само статус покажува, во смисла термин, број на примени дози и слично. Нема ни пријава, ни одјава, на ова преку ујп системот иде уствари. Ама секако можеш да почекаш ако сакаш
Оние истите што ги имаме за проверка на онаа годишната даночна пријава од УЈП. За персонален данок што се.
Denes site vo boris trajkovski se vakciniraa so Fajzer, taka da informacijata e tocna @WildMk @nena2010 Po drugite gradovi i punktovi ne znam kako e..
Тргна возот,маж утре е за вакцина,брат ми на 21ви,кај мене нема сега за сега,(а сите по ред ги пријавив од најстаро до најмладо).Белким ќе стигни и за мене...
На мајка ми (47) денес ѝ дојде термин за вакцина во Битола на 20ти. А татко ми (55) пред 3 дена се вакцинира со Синофарм, никакви реакции немаше.
Дали некој од Вашите блиски бил вратен за вакцина и мора да направи алерготест? И што после тој тест? Станува збор за лице кое пред 20 години имало анфилактички шок од антибиотик.
Ако не добиеш до утре термин, барај ја матичната или провери самата како што рече @nena2010 И мејл провери си, и во спам, знае да забега
https://www.slobodenpecat.mk/bugarija-otvora-dva-punkta-za-vakczinaczija-na-makedonski-gragani/ Еве кој сака Фајзер и Модерна
Е, сега кога се лесно достапни, не се толку интересни. Утре да има недостаток на кинеските, сите нив ќе ги бараат.
Jas vcera se vakcinirav so moderna. Iskreno mnogu se mislev izmegju nea i Jansen ama po site citanja deka moze da napravi trombocit i bla bla... rekov aj neka bide moderna
Trombociti zgolemuvaat site vakcini, drugarka moja od Sputnik epten i gi krena trombocitite, druga doktorka znam od Pfizer. Kaj sekoj e razlicno. Super izbor imas. Maz mi se vakcinirase so Moderna
Od kade ovaa informacija so trombocitite? Kolegi moi se vakciniraa so Az i nemase takvi slucai so pokaceni dimeri i trombociti,a gi proveruvaa na 2 nedeli.