Јас сум од Охрид, со хронична болест, помлада од 40, аплицирав прва од сите дома а сите веќе се вакцинираа, само јас не, уште чекам покана Имаше известување дека многу луѓе добиваат покана за во други градови, но да си одат во својот град на дадениот термин
Да се пријавам и јас, и моите родители се вакцинираа, фајнали добри се и двајцата, не покажаа никаква реакција, освен татко ми мала поспаност. Нека им е на здравје. Јас ќа си почакам, нем тук проблем, ми падна камен од срце битно. Можеш во вашиот пункт да се вакцинираш, во Битола мислам беше ти. Во Скопје знам неколкумина што имаа пораки за други градови, си одеа во пунктовите овде и гледаат само во системот дека имаш термин и те вакцинираат. Верувам така е низ цела држава. На здравје и со лесно
По тоа што кажуваат луѓе, ве мене 3 колешки ми се жалеа дека во саботата било хаос. Може инцинетно да е ама ете. Идат со термин закажан покасно се вадат На службен пат сум тогаш, имам инервеницја тогаш и се пикаат. Ништо да не те чуди.
Моја блиска пријателка, околу 45 години, се вакцинираше во Охрид без термин. Отиде заедно со своите затоа што сите имаа добиено термин, освен таа, затоа што се пријавувала повеќе пати, последно во мај и системот автоматски ја исфрлил од оваа тура за 40+ вакцинација, иако претходно пријавена и на првиот ден кога можеше Едвај ја пуштиле, најпрво со негодувања, ама некако и' дозволиле, поради хроничната болест @LejlaD оди си во истиот термин во Битола, во ОСМУ, нема да имаш проблем Ако ти речат нешто ќе им ја покажеш пораката само
Ама пак се со термин тие. Како што ми кажаа родителите, внатре проверуваат дали те има во програмот дека имаш термин, без термин не знам дали може да се протне некој, особено ако е млад
Немој молим те, не се они криви, народот грешно стиснал таму пункт Кога ги читав вестите као аха, секој трет стиснал грешно не знаат ни одговорност да си превземат
Ајде со лесно да е! Која вакцина ја даваат сега? Над 60 чув АЗ ја давале, па да прашам за едни роднини
Е оти де,сакаат шетана женска да будем,сите домашни од двете страни ги пријавив и сите на место боцнати,овде де,мене во Штип ме пратија.Ќе одам овде белким нема да ме вратат
Двајцата се со синофарм, ама они петокот/саботата беа, вчера читав над 65 по пунктовите со аз, а во борис со фајзер. Кинеските изгледа ќе ги чуваат за фирмите сега, не знам колку останаа. Се надевам ЕУ ќе ја признае Синофарм, да можат без проблем да одат во посета горе. И сега, бидејќи ЕМА ја истражува Синовак, и ако ја одобри, дали тоа значи дека цела ЕУ ќе мора да ја прифати?
А бре сите не знаат кај стискаат испаѓа работава. Глупости, јес да може да згреши некој ама па сите??
Нас вчера со Фајзер не вакцинираа, јас очекував Синофарм, па малку се зцнав коа ми кажаа, таа ми се насмеа, рече боља била оваа, демек, нејсе бидна. Мене од нуспојавите ми е страв, тоа болки, трески, тт итн, од Фајзер демек најмногу имало. Нејсе сега за сега сме ок сите, за натаму ќе видиме. Пред БТ имаше тутма народ, ама не примаа без термин, на три места пораките на тел ни ги проверуваа. Може па мене така ми се погодило.
Јас сум во сабота.. Ќе видиме со што ќе не боцнат, ако не од фирма Синофрм не ми бега. Така да... Или Фајзер ( амин дај боже) или Кинеската,