Ко да рече некој вчера дека само понеделници со Фајзер вакцинирале, ама може се и меѓу луѓе муабети само. Кај мене на работа сите деновиве што се вакцинираа со кинеската се вакцинираа, затоа јас толку се изненадив Ај со лесно на сите што ќе се боцкате деновиве.
Само едно вака глупо прашање. Дали има ограничување во движење со кола или може да се дојде со кола до аутлетот?
Откако веќе ќе се добие термин, како може да се откаже терминот или барем да се премести ако е возможно?
Не е проблем да одите некој ден подоцна. Ќе кажете дека сте имале термин, не сте допле од икс причини и тоа е тоа. Ако сте во Арена бидете таму рано кај 8.
Мислат на тебе, ќе се прошеташ, ќе каснеш една пастрмајлија, ќе видиш во Баргала што има и назад Ем вакцина ем шетање
Министерството за здравство соопшти дека вчера во нашата земја стигнаа 9.360 дози вакцини од производителот „Фајзер“. „Од нив 4.680 се преку директен договор што нашата земја го има со овој производител на вакцини против Ковид-19. Според договорт, ‘Фајзер’ секој понеделник во нашата земја испорачува од 5.000 до 7.000 дози вакцини, односно 26.000 дози предвидени за цел месец. Останатите 4.680 дози вакцини на ‘Фајзер’ се добиени преку трилатерални договори во рамките на програмата ‘Тим Јуроп’ (Team Europe)“, соопшти министерството. Преку оваа програма за поддршка во снабдувањето вакцини за Западен Балкан, што ја координира Австрија, во нашата земја во месец мај треба да пристигнат вкупно 19.890 дози вакцини. Вчерашната пратка е втора по ред, а помошта за Македонија која ја обезбедува ЕУ се вкупно 119.213 вакцини. ©Makfax.com.mk
Ne e informacija, iskustvo e licno na moja najdobra drugarka i prijatelka, ali dobri se, pijat aspirin mesec dena i tolku. Pukaat od antitela
Zatoa pred vakcina se pravi krvna slika za da se vidat tie parametri.Na decata pred vakcina im pravime krvna slika.
Утре на граничен премин Ново Село-Струмица ќе има вакцинација за наши државјани до 16 часот, со Фајзер вакцина. Не треба никакво пријавување. -копирано од група на фб-
Само во МК на деца се прави крвна слика пред вакцина и тоа по ново. Порано не правеле. И на деца има се прави тука чисто да се види дали случајно имаат некаков вирус или бактерија во моментот на давање вакцина да не им се направи проблем. Секако крвната слика нема да ти даде никаков податок релевантен за коагулацијата на крв. За коагуллација треба посебни испитувања. Плус Д-димерите и коагулацијата може да се поремети заради одредени фактори. Мирно е се и одреден фактор може да предизвика пореметување. На пример јас имам нормални Д-димери, ама во бременост до плафон ми се качија. По бременост се вратија во нормала. Значи ти не можеш однапред да испиташ нешто што ќе ти каже како ќе поминеш на вакцина од аспект на коагулација на крв. Уште не е најден линкот помеѓу хипер-коагулацијата на крв при КОВИД и/или вакцината за да знаат луѓето што да испитаат. Да беше така лесно само ќе ставеја луѓе со таква и таква дијагноза или предиспозиција не смее да примат вакцина и крај. Сумирано. Џабе ти е крвна слика за КОВИД вакцина.
Јас за сабота имам термин. Ја прашав матичната и ми рече да видам ЦРП и ДДмери. После да се боцкам. Така да деновиве ќе си испитам да видам.
Ne sum doktor samo slusam preporaki od mojot doktor koj sto veli da se napravi ks za mojata sostojba zasto ako se pokaceni trombociti,dimeri i crp nema vakciniranje Sto se odnesuva za ks za deca pred vakcina se ispituva crp uste pred 17 godini ne e toa od sega..
Сега и со уште еден доктор се консултирав ми рече дека не е лошо тоа да го направам зашто имам тромбоцити блиску до горна граница ( 352 од 140 до 400) . Така да ќе средам и тоа утре и раат да сум.