Поспоро развива антитела, помалку е ефикасна но е најбезбедна со тоа што е развиена на традиционален начин (умртвен вирус) за разлика од западните вакцини кои користат различни формули и шеми за брзо создавање антитела и голема ефикасност. Во Македонија треба да пристигнат 500.000 Синовак вакцини. Турција и Бразил како надворешни земји имаат порачано најмногу вакцини од овај производител.
Јас имам пријател во Норвешка што се боцна со Модерна (постар до душа) и немаше никакви реакции. Ако имаш можност не се мисли Јас да треба да бирам меѓу Модерна и Фајзер, Модерна би ја одбрал
Прво се мислев за Џонсон, ама ќе ги боцкаат со тие вакцини тие што живеат по островите, поради туристичката сезона, побрзо да завршат.. Сега остануваат Фајзер или Модерна, од наредна недела ќе можеме да закажуваме ние од 30-34 годишна возраст , а среќа не се чека. На ден почнаа да вакцинираат околу 110.000 луѓе, секој ден и за викенд до полноќ
Ништо посебно, алкохол не, многу течности/вода да се пие, протеинска исхрана и првите денови не физичко оптеретување
Се боцнав, не болеше. Со синофарм. Да не сум пушела денес, а три дена да не сум пиела алкохол @Biljarkata не ама баш покрај мене помина жена што одговара на описот на вајлд
Не бирав, ме извести сестрата пред боцкање дека со таа ќе боцка. Имаше што бараа фајзер, рекоа не може.
@koritsaki моја блиска личност, 49 години, без хронични болести и здравствени проблеми во средата се вакцинираше со Модерна. Првиот ден само раката малку ја болеше, вчера имаше температура и болки по цело тело, денес добра е. Како што читам и со Фајзер се тие реакциите. Со среќа, за која и да се одлучиш
Не. Во црна Си ме помешала со друга дебела Се изначекавме се запустивме. МВР беа дојдени групно и ги пуштаа преку ред. Нозете ми паднаа од стоење. Се зачапав тро.. *Фајзер примивме и јас и маж ми.
Те видов. И таква видов. Надолу не знам што носеше, косата собрана. Ист термин сме биле џабе не кажуваше кога ќе дојдеш
Собрана ми беше, да. Стално ја носам собрана. Ме нервира.. Шо не ми зборна, жити се'... досадно беше чекањето