Е то и мене ми е мисла. Дневно пијам по еден сајдер.. и прашав докторите од Брза помош што беа во салата, ми рекоа 8 дена не треба да се пие алкохол. Баш им искоментирав: Од кај ова осум дена, јас три знам. И ме заебаваше тој едниот, ми вика: Ај од мене еден ден помалку, можи седум. Велиш можам да манам еден сајдер и да не погинам?
Шо се ова дискриминаторски вакцини бре, алкохол не. Овде да прашам, се кладам нема таква препорака Ко што нема ни димери, ни крвна слика и фала богу, никакви антибиотици.
Слушај си што ти рекоа докторите До душа мене од САД доктор ми кажа дека една чаша вино пример не е проблем, со Фајзер боцнат иначе. Ама бетер сејф ден сори, посебно со "агресивна" вакцина како Фајзер
Баш понеделник ќе прашам. Посебно со Фајзер, чипот да не го расипеш Скапа технологија. Ќе прашам, ич не сурфам вакви глупости.
@SanelaS шо не смеат овие фајзеросаниве? #повикајпријател #милемитекна Украинската евровизиска не ја смеете. И таа од СанРемо, тие со Спутник се пелцовани Затоа се такви
There’s no official government recommendation on this, but the experts we talked to say it’s not really something to worry about, within reason. Research on both the Moderna and Pfizer-BioNTech vaccines didn’t require trial participants to avoid alcohol, and the findings didn’t mention people having issues after drinking. “There is no evidence that alcohol reduces the formation of antibodies,” says Richard Watkins, M.D., an infectious disease physician and a professor of internal medicine at the Northeast Ohio Medical University. However, he does recommend watching your alcohol intake in the days after getting vaccinated for a different reason. Remember: Some people may experience flu-like side effects like a fever, chills, fatigue, and a headache and “being intoxicated or hungover will make things less pleasant,” he says. If you’re generally feeling unwell, loading up on water will definitely be your best bet. So, if you feel pretty good and want to celebrate your vaccine with a drink (preferably at home!), just keep it within recommended daily guidelines: two drinks for men and one for women. Cheers to being fully vaccinated!
Ау, дискриминација по милион основи, вклучително џинџер нормално. Лиценцата да му се земе Не, не, вака на женски форум не. Бан
Thank you Jesus! Thank you! Ахој за феминка на годината Секогаш спремен со информации за пандемијата. Цела година не пази ко дечиња мали