Zavrsic rabota. Otidov vo 9.45, vlegov vo 9.55, me bocnaa vo 10:18 i sega sum doma. @Ahoy si dobiv Fajzer!!
Навистина било она " Кога нешто многу посакуваш, цел универзум ќе се намести така за да го добиеш ". Сега нарачав ручек, да дојде и да легнам пред тв.
Не се опишува чуството кога знаеш дека имаш заштита од она од кое си се чувал година и пол.. Олеснување,среќа, не можам да опишам.
Здраво дечки, како е денес со гужва на пунктовите? Дали има простор без термин да се влезе на местото на некој што не се појавил на својот термин?
Vo BT vikaat po termin, proveruvaat dali imate termin i posle bockaat. Ova e od pred 2 saata info. Ako nemas termin, nema da te primat.
Барем да си фаќам пат и да идам на границата и таму да ме вакцинираат. Многу лошо направија, никаква организираност, разочарана сум.
Го прашав маж ми. Правеле списоци, ама Стопанска комора имала одредено по приоритет кои работници кога ќе се вакцинираат. Први ќе бидат тие што одат со физичко присуство, а тие што работат од дома, последни. Се разбира, доколку во меѓувреме, не добијат термин по регуларен пат преку лично пријавување за вакцинација.
Стопанска комора нема увид кој седи дома, а кој работи Има нешто како сајт мислам отворено, секоја фирма ги внесува вработените, инфо контакт, за работното место ништо, за дали седи дома или оди на работа ништо.
Се мислев и јас, ама не знам дали издаваат некаква потврда за примена вакцина и што ќе биде за втората доза (дали гарантираат дека пак ќе може на граница). Да не биде како тие што отидоа во Србија, па сега не може да добијат втора доза во Македонија.
Фирмата си доставува списоци и комуницираат луѓе од фирмите со тие од Стопанска комора. Знаат кој работи од дома, а кој не. Додуша... тие газди што имаат повеќе влијание во комората, сигурно ќе си издејствуваат вакцини прво за нивните вработени... ама ај... Ќе пишам кога ќе дојдат овие кај маж на ред.
И мене исто тоа ме кочи. Па затоа и се премислувам, пола пола сум. Требаше да вакцинираат секаде, на паркинзи, во коли, да се распоредат вакцини и во внатрешноста, а не само 3 4 градови во Мкд. Така побрзо ќе се извакцинираше народот.