Вакцина против коронавирус

Discussion in 'Коронавирус' started by Ahoy, Aug 20, 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 vote(s)
    53.3%
  2. Не

365 vote(s)
    31.7%
  3. Не знам

173 vote(s)
    15.0%
  1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Ете имало и некој што ми ја сфаќа поентата на тоа што сакам да кажам. (highfive)

Angie1432 likes this.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Ова оди збори го на фамилиите кои изгубиле некој близок.
    Не, јас сакам ти да кажеш, ме интересира.
    План? Идеи? Било што.
    Кога веќе толку многу знаеш образложи се до крај.

Frosty! and Tajnaotrovna like this.
  3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Важи, ама прво ти да ми одговориш на мене едно прашање. Зошто се условува враќањето на основните човекови права со вакцинацијата. Еве јас живеам во држава во која не можам да влезам во ресторан, кино, театар па на периоди и во бутик за да си купам два пара гаќи без да бидам вакцинирана, со прележан ковид (ама мах. 6 месеци, после тоа не важи мојот природно стекнат имунитет) или тестирана. Зошто таа уцена и дискриминација невидена со векови? Зошто некој да те присилува за да ти направи нешто добро?

Какво е тоа право на избор ако не ми ги вратат одземените права без да ја изберам опцијата што ми се наметнува? Тоа е црвот на сомнежот кај мене а не тоа дали вакцините се добри или не.

Last edited: May 23, 2021
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Ти не мораш да се вакцинираш ако не сакаш, никој не те тера на сила.
    Има други кои се одлучиле на тој чекор и нема потреба овде да им се кажува вакцини у мозок па едно па друго па трето па стерилност па не знам што.
    Влевање страв.
    Нема потреба од заплашување на народот кои решиле да се вакцинираат за да се спасат себе и останатите околу нив.
    Околу условувањето, мора на некој начин да се стави крај на ова лудило.
    И не викам дека тоа е во ред, ама...
    Никој не сака да биде вака.
    Ова е ново и никој не знае како да постапува, никој.
    Ниту да излезе од контрола повторно, пример Италија.
    Сите сакаме слобода, на сите ни е преку глава од карантини, а секоја земја си има свои правила кои мора да ги почитуваме.
    Не бидете себични.
    Наместо конечно да излеземе од ова мора да се мрчи за се и сешто.
    За секоја мерка.

It's your turn.
    Дај идеа како да се стави крај на ова.

5. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Девојче многу ти е контрадикторно мислењето а исто така не сфаќаш што сакам да кажам. А ти гарантираше ли некој дека со вакцинацијата ќе заврши лудилово? Што праиме со мутациите. Што ако догодина излезе некоја мутација за која не помагаат сегашните вакцини? Ај те молам цитирај ме каде јас заплашувам луѓе, каде сум рекла дека од вакцината ќе ви биде тоа, тоа и тоа.

BloodElf and christinnn like this.
  6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Оние што се најгласни за теориите на заговор обично први се вакцинираат :)
    Ама, мора они да се на форум ПоРаЗлИчНи.

7. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Ко тој во Србија, претседател на антиваксерско движење, а кога го уапсиле вакциниран против Ковид :)

Sofi.ja, WildMk, LaTama and 6 others like this.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Уште не одговори на прашањето, како и што мислев, не знаеш. :)

И јас те разбирам, револтирана си од условувањето, ама за тоа ќе се жалиш кај што е потребно.
    и ќе повторам, не мораш да се вакцинираш, ама нема потреба овде со негативни мислења.

Болдот - Погледни колку се намалија бројките на смртност и новозаразени - Пример Велика Британија.

buba4e89 and Tajnaotrovna like this.
  9. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Со што завршува бе девојче заразна болест? Со карантини? Со природно заразување како во Мк каде имаш 10 000+ починати? Хм? Или со вакцинација како сите претходни болести, каде и да има смртни случаи од вакцинираните ќе се само 10, не 10 000. А?

Да објавувам пак графици? Ок ајде.

Screenshot_20210523-194606_Gallery.jpg Screenshot_20210523-194543_Gallery.jpg Screenshot_20210523-194549_Gallery.jpg Screenshot_20210523-194555_Gallery.jpg

10. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Аа јас нема да сум ист случај. Јас си ја прележав короната и тоа СТРАШНАТА Британска мутација. Така да шест месеци капата на страна :emo:, ќе можам да пијам кафе у кафич. А за тоа време којзнае, можеби ќе се достигне квотата од 80% за масивната вакцинација, упс имунизација (пофенси звучи така а и на мтв така велат) па ќе се дојде до толку посакуваниот херд имунитет, па не ќе МОРАМ ни една доза да примам. А до тогаш цело лето раат:coffee::beer:.

11. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Па ни сега не МОРАШ да се вакцинираш, ако ти се живее пандемиски слободно ич не се вакцинирај.

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Какви се тие 10.000? Од каде?:^)

BloodElf likes this.
  13. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Ќе ги видиме за месец два во редовниот извештај од статистика, исто како во Ноември кога имаше неколку илјади повеќе починати од истиот месец во 2019, а тоа се виде во финалниот извештај.

Еве ги, секој ден пријавуваат по неколку починати од пред неколку месеци.

LejlaD likes this.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Во Скопје може да се сокријат, ама кај нас не. И тие што ги немаше, а таков беше еден случај, подоцна го пријавија.
    Мала е Мк, јас знам дека има некој што не е пријавено, ама дупло не може да помине, а да не се осети.

15. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Исто сум во мал град, знаеш, и има неколку што не се пријавени затоа што починале по долго време во болница и веќе биле негативни кога настапила смртта :(

mal.ecka, WildMk, redhead and 2 others like this.
  16. Celltica

Celltica Популарен член

Ај кажете стварно што се теориите оти не ги читам, што е крајната цел? Стерилитет не може да е, пошто иначе Индија прва ќе ја вакцинираа, а не земји со негативен наталитет.
    Пари ли се, што е?

Биовојна се спомнува низ темиве, тука не гледам некоја земја непогодена, па да станува збор за војна. Ајде кажете барем вие што сте wokе да ја сфатам логиката, зошто ништо не ми прави логика од теорииве.

Не сум саркастична, стварно ме интересира што ве тера да мислите дека е заговор.

17. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Убаво што лесно си ја поминала короната,па сега раат ќе си пиеш кафе.Некој за жал ја немаше можноста да се избори со,,страшниот вирус,,како иронично го нарекуваш зошто не те здоболело.Некој не ќе може да пие кафе,да си ги расте децата,(туку што разбрав починал татко и оставил дете годиначе зад себе).Можеби ќе умре некој и од канцер тоа тешко се спречува.Но ова може да се спречи со вакцина,како и впрочем многу болести што исчезнале благодарение на вакцините.Да бидеме општествено одговорни, да помогнеме деца да раснат покрај своите родители.Впрочем по тоа и се разликуваме од животните да делуваме со разум а не само со инстикт и да се приспособиме на општествените норми и правила ,како и да ги потисниме нашите права, како сега кога се работи за пандемија, се за општо добро на заедницата во која припаѓаме .

Glowy, Ivan4e04, Ambrosia and 11 others like this.
  18. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Дали некој го прочита тоа за во Србија дека 20% од вакцинираните со Синофарм не развиле антитела? Најголем број од нив биле возрасни луѓе над 70 години, околу 70. Па, според тоа не се заштитени ни од тешка клиничка слика. Треба да имаат барем минимална вредност на антитела за да се барем од тоа заштитени.

WildMk, LejlaD, BloodElf and 2 others like this.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Затоа се шпекулираше за трета доза од оваа вакцина.

20. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Ахам, океј. Татко ми е повозрасен, блиску 70, се вакцинира со оваа и некако го мислам. Симптоми вика баш никакви, ни рака да го боли, ништо. Знам дека тоа не мора да значи нешто, ама што знам. Супер ако испадне дека има сепак антитела, ама ако нема значи ќе треба уште една доза.

LejlaD, green.eyes and buba4e89 like this.