Znam deka mnogu nemaat reakcii i moi bliski se vakciniraa, ama panikata i hipohondrijata mi raboti na max koga ke procitam se i sesto za.tromboza i slicno..sega citam pritisokot im se kacuval naglo
А да не читаш. Кој знае какви истории имаат, и најверојатно им е на нервна база. Ај олабави се. Од фајзер нема тромбоза, за деца ја даваат, на трудници ја даваат, милиони амери се боцнати, братучетка моја со канцер во ремисија во Шведска само Фајзер и одобрија да прими.. Не се замарај. Од вакви очекуваш нешто паметно да прашаат. Ми ја пратија од групана некој го поставил се тркалам од смеа.
Ponapred @JoyJoy imase pisano deka dava 3,4 slucai na tromboza na milion vakcinirani i jas odma pocnav da si ja baram beljata i da guglam i sto se ne procitav malku treba za covek da se isplasi
Ако земеш така освен чајче од нане е смееш ништо. И јас се пореметував така, не се замарај. Боцни се и уживај..
Абе со гуглање и трепката да те заболи имаш некоја ретка болест и веќе си отишол на оној свет. Нус ефекти реално секоја вакцина има, и не само вакцините за корона. Ама ако земеме така црно да гледаме, поголема е шансата кола да ме удри дури идам накај вакцинација, него да развијам животозагрозувачки нус ефект. Од сѐ не можеме да се заштитиме. И да пробаме да се заштитиме од сѐ, тоа живот ли е?
Mm me iskara preska, vika ti dodeka lecese sterilitet kakvi se ne inekcii i apcinja primi a na site stoese deka davaat zgolemen rizik od tromboza, sega si se uspanicila do nemaj kade aj ke mi pomine
За да си плаќаме патаринчиња од минимум 10 евра и да удриме на шопинг и вакцина туризам, додека србиве бесплатно ќе си поминуваат од кај нас за на одмор во Грција
Ubavo ti rekol. Ti kakva borba si pregrmela pa za ova?? Pogolema sansa imas da pojavia tromboza od kontraceptivni piluli nego li od Fajzer.
Јас таа информација ја пишав во насока да не се плашат членките од вакцина. Од било која вакцина за Корона. Во насока на сите се исти од апсект на ризик од тромбоза. Не дека не треба да се вакцинираш. Ризиците од вакцината се далеку помалку од ризикот нешто лошо да се случи ако добиеш Корона. Не сакав да те исплашам, не сакам никого да плашам туку само сакам реално да се гледаат работите во врска со вакцинацијата. Битно е сите да се извакцинираме, не е битно со која вакцина туку да се вакцинираме. Има многу истражувања кои укажуваат на бенефитите од вакцнирање. Ако земеш да читаш упатства на сите лекови што се пијат ќе видиш дека и кај нив има наведено „страшни“ ефекти. Не знам зошто се дига толкава фама околу вакцината за Ковид. Да нова е, ама тоа не значи дека не е безбедна. На крајот од денот ризикот од тромзоба е поголем од контрацептивни пилули отколку од вакцина за Ковид. Постои ризик од тоскичен шок синдром ако се користат тампони па огромен број жени ги користат. Параџетамол може да го оштети црниот дроб, аспирин може да предизвика внатрешно крварење, па никој на тоа не помислува. Лековитеза стерилитет да не ги спомнувам. Сите се со ризик од тромбоза и рак на дојка, јајници и матка зголемени. Ама никој на тоа не помислува кога ги прима. Само за вакцинваа сега се зборува зашто е нешто ново, плус антиваксерското лоби во светов е толку јако што пред неколку години имаше повеќе понадемии на морбили (кај нас, Романија, САД во неколку држави). Боцкај се и ич не му ја мисли. Очекувај болка во рака, можеби температура мала, можеби малаксалост и толку.
И јас вчера се ваквинирав, со Хашимото сум. Како си денес? Мене сега за сега само раката ме боли (ама прилично). Малку и како да ми е ладно, ко да ме тресе ама ништо сериозно, немам температура.
Па раката уште ме боли, ама сега барем е сконцентрирано горе околу рамото, вчера до прстите цела рака како да ми беше здрвена. Не е голема болка, се толерира сега засега. Од други реакции, се осеќам само како изморена, ама немам малаксаност, или глава да боли, или температура, само како замор некој. Ќе се опоравиме до понеделник
Драги мои, многу сакам да се вакцинирам, пријавена сум на сајтот, ама не ми е редот нели, имам 30 години. Дали имате некој совет, бев во Србија ама ме вратја, рекоа само за срби, слушнав на Бугарска граница вакцинирале наши, дали некој чул или има искуство ? Дали да си ја пробам среќата тука во Скопје да одам незакажана или ке ме вратат ? Фала ви за било каква информација. Поздрав
Сега вакцинираат 35годинишни бар мои другарки добија термини. Почекај ќе ти дојде редот и тука за недела две