Бил некој во Врање да сподели искуства? Сигурно е дека вакцинираат Македонци, така? Непријавени? Ревакцинација веднаш закажуваат? Потврдите како се добиваат? тнх
Кажи ми дали веднаш ти закажуваат ревакцина? Потврда по ревакцинација на кој начин издсваат? Кои документи се потребни? Мора пасош или може со лк?
Да веднаш закажуваат ревакцина, незнам за потврдата како ја издаваат. Мислам дека може со лк. ама не сум сигурна..
Јас сум под 30 и ми стигна порака пред 3 дена, се изненадив искрено, но како што приметив имаше доста млади. Најверојатно нема голема заинтересираност, јас бев пријавена на почетокот на мај месец. Имаше доста луѓе што чекаа без термин и тие ги вакцинираа.
Во Скопје? Не верувам дека нема заинтересираност, мислам е прашање на среќа буквално кој ке добие термин. Многу постари уште се жалат дека немааѕ термин. Мајка ми пример доби термин за неполн месец, маж ми за месец ипол, јас немам уште, татко ми ( иако најпоследен пријавен скоро месец е веќе пријавен) исто нема термин.
Не во Скопје. И јас се зачудив искрено, тетка ми и тетин ми се пријавија пред една недела и одма ги викнаа 50 и 56год.
Не знам како ги викаат, по тоа претпоставував дека нема голем одзив за вакцинација кај нас, штом мене ме викнаа, а баш тетка ми дека имаа прележано корона не беа пријавени, се пријавија и одма ги викаа. Дента јас кога се вакцинирав имаше многу млади, плус имаше многу луѓе што чекаа без термин, а право влегуваа тие што си се на терминот, како доаѓаш влегуваш.
Нема вакцини низ малите градови моментално. Кај нас само ревакцина примат и работат една смена оти чекаат вакцини.