Што му фали на Фајзер. Јас па најмалку имам доверба во кинеските.. премногу ми се old school за нови вируси.
Србија по синофарм ќе идеме масовно на цело село како што ми гледа, или друга де ако некој сака. За синовак ништо дефинитивно нема, треба наводно до крај на месец ама и тие се на збор ко што ми гледа зошто и сами немаат дефинитивно кажано.
Јас да ви кажам мислам нема да стигнат за скоро Синовак, арно ќе е да грешам. До кога ќе имаме можност во Србија да се вакцинираме? И, превоз да не има организиран за луѓе ко мене? Нема смисла веќе, 5 месеци за ова зборуваме, повеќе време одзеде набавувањето отколку произведувањето. И секој има право на вакцина (за работа, шетање или шо и да е), кога веќе без неа не можиш ништо освен дома да седиш и да се молиш да не се заразиш. Не можиме сите наеднаш, да, ама барем да беа искрени - вакцини за сите и за скоро нема. За шо седиме пријавени на сајтот? Секој ден објавува да се пријавиме.
Прееска начекав оглас на фб, те носат со кола до Врање, те чекаат да се вакцинираш и те враќаат. Цена не ми текнува. Луѓево и од ова направиле бизнис
Паметно. За бесплатна вакцина, два пати сама од Битола до Србија е многу. Ама ако чекаме, ќе дочекаме.
Нашиве во Србија,ај што не вакцинираат,па барале мешање на вакцини,кое не било дозволено. Прва астра,втора фајзер.
Нормално, може на луѓето фаворити им се обете и си ги сакаат двете, неодлучност Абе затоа не треба да има избор на вакцини, постојат доктори за тоа кои ако некој има контраиндикација за одредена вакцина, ќе препорача друга. Не по сопствен избор, која повеќе ми се допаѓа од што сум прочитал вест на Блиц или Сител. Но добро, политички поени се и тоа
Е баш ова, работава стана ко у гранапче. Сакам таква не сакам таква, сите се безбедни не знам што се трипаат луѓево. Порано кога не' вакцинираа у школо демек биравме
Денеска ќе се потепаа за фајзер да добијат, буквално калакурница беше. Турканици, кукања, влагање преку ред, пишување фајзер на листот. Заради такви ни јас не добив фајзер.. а регуларно ми го пишаа... влегоа пред мене, излажаа а имаше неколку останати вакцини. Македонска работа.
Во ФБ групана да земете да читате, коса ќе ви се крене. Слушнале во Германија некои доктори комбинирале АЗ со Фајзер па сега ајде.. А бе тоа ФБ експертите не донесоа до кај што сме.
Nie bevme.Trgnavme posle 16.00h i direkno vo salata.Maz mi se vakcinirase, potroseno bese Pfizer, so Sinofarm.Brzo ide mn.po 15 luge pustaat i ne cekavme, dali deka popladne bese nekade 18.00h i 40 tina luge imase samo. Organizirani ok bese se.
Ете... не знам... си отидов пред да ми биде термин, ми кажаа нема вакцини... се запрепастив, не знаев како да сфатам, дали само за дента нема, или до кога. Ми кажаа дојди утре. Како на пазар... срамота. За кратко ќе идам и има уште од далеку да се карам со сите. Не планирам пак ред да чекам.
Мајка ми ја пројавив за вакцинација, но еве 15 дена нема сеуште ништо. Кога ја логирам со матичен број под името пишува “примени вакцини” и ништо друго и кај закажана вакцинација исто. Кога ќе добие термин ќе има ли под тие називи информација. Ако има некој поупатен нека ми објасни.