Синофарм и Синовак ја признаваат многу држави СЗО ги одобри. Али сакаат Фајзер како најбезбедна и најефикасна. Оти давала силни реакции, а Синофарм не давала реакции и не била добра
Ај добро вечер Се најдов во оваа ситуација баш. Стигнуваме некаде 08.10 ч. пред спортската салата во Врање и еден ред така подолг и тоа скоро сите Македонци. Чекаме во редот и излегуваат од салата нашинци и викааат нема Фајзер - така им рекле. Ние без многу размислување влегување во кола и право во Ниш - Спортска сала Чаир. Таму имаше едно 20 тина луѓе пред нас и тоа се Македонаци и се млади. После тоа се собраа надвор уште толку и тоа сите случаеви како нас. Внатре не пречекаа коректно и културно се, стандард процедура, те прашуваат со која вакцина сакаш (Фајзер, АЗ или Синофарм) и тоа е тоа се боцнавме со Фајзер. На враќање кон Макеоднија во комуникација со нашинци всушнот разбравме дека и тие во Врање се вакцинирале со Фајзер, ама чекале и по 3 часа и како што велат неизвеснот до крај (има Фајзер, па нема и сл.). Тоа е тоа...
Јас сум вакцинирана со Синофарм, после ревакцина имав болка во грло, растечен нос, температура до 37,5, поспаност. Грлото ме болеше само еден ден додека носот ми течеше 4-5 дена
Отец Здравески: Во вакцините има клетки од абортирани дечиња: Свештеник на МПЦ- ОА повикува верници да не се причестуваат кај вакцинирани свештеници: Не знам што да прокоментирам на ова, срам мене ме изеде.
Јас ова би го забранила воопшто да се емитува некаде а не на вести уште .. Имаше порано една емисија: Верувале или не...е само за таму е..
Јас кратко да ви кажам само, сите овие со теориите на заговор си се вакцинираа во државава. Тие со здравје преку игла не влегува, први фатија пат, кој јавно, кој тајно
Какви се тие абортирани дечиња? Стварно не знам. Овој не ќе да пребарувал на гугл, ќе да навлегол во deep/dark web. Што е полошо, сигурно и раја само со 'рбетен мозок, ќе му поверува. Од 5G, до чипови, до масони, уште ова фалеше...Легенда
За едно е во право, секој можи да има мислење. Амааа, аргументот со абортусите и примањето на нечестивиот не се за на телевизија. И оти сите вакви попој се од Битола? Ме зачуди дедо Петар шо не го поддржа.
Пазете некој да не сте алергични на тие клетките, аман Ако сè уште не сте се откажале од вакцинација, секако