И мене, генерирав и симнав сертификати уште пред неколку дена, сe' уште си стојат сите податоци и имам можност повторно да ги симнам сертификатите
Отвара и кај мене кај маж ми, податоци, прва доза кога ја примил итн, а кај мајка ми сакаше но откако стиснав на генерирај сертификат не сака. Пробував од мобилен, може требаше од компјутер. Нејсе , неа не и ни треба, за маж ми директно од матична ќе барам.
Кај маж си стигма уредно на маил дека е пријавен, а сега на страната го нема, а мене ме има. Пак ли треба да го пријавам?
Пријави го, ама ќе се изначекате Јас постариве првите денови што ги пријавував беа така, со фалични пријави и дури сфативме отиде возот. Еве сега 65+ не се викнати уште. Втората пријава на тие што ги немаше е во првите денови од мај, за споениот викенд, не знам точно кој ден, ама ете за ориентација.
А на маил ви стигна? Леле работата е он да прима обавезно вакцина. На маил си стигна и мислевме уредна е.
Стигна мејл Ова беше пријавувањето ептен одамна, првата недела откако се пушти сајтот, првите неколку дена. Нас после матичен ни провери, системот не беше уште пуштен за сами да си проверуваме, барем ние не го знаевме. Па на ново ни рече да се пријавиме. А да се јавиш кај матичен прво?
Од компјутер пробај, би требало да функционира. На мејл, проверувајте во спам, јас таму ги најдов пораките. Ама и на телефон секако праќаат порака.
Она мисли на мејлот од пријавата мислам, не за термин. @JuLleE да не не се разбравме, на мејлот од пријавата мислам, не за термин. Оној "Ве известуваме дека апликацијата е успешна итн итн"
Треба да ти стигне одма мејл за потврда. Ова каша попара е по кој редослед одат никој не знае, јас мајка ми ја пријавив 61 год има и уште не ја побарале.
Навистина не знам каков им е редоследот. Моите родители, пријавени во ист ден, мајка ми 59, татко ми 60 - мајка ми утре ќе прими ревакцина, а татко ми сеуште не е повикан за прва доза. И за двајцата стигна потврда на маил дека регистрацијата е успешна, а термин сеуште нема. Дали да го пријавам татко ми по втор пат, што мислите?
Зошто? Јас моите ги пријавив првиот ден во февруари, а потоа едниот пак го пријавив после велигден (мај) и пак ги викнаа во групата пријавени до 30ти април @M.B. провери и на сајтот за вакцинација со матичен број дали му ја има пријавата. Ако ја има, мислам нема потреба пак да го пријавуваш. Системот им е чкљ, нема никаква логика во тоа како даваат термини, а сега па и нема вакцини, едвај за еден разбрав дека го викнале
Неколку пријатели така се пријавени по неколку пати, едната е 65 години и уште не е повикана затоа што се пријавувала постојано. Во Охрид на пункт и' рекле дека ако се ре- пријават, првата пријава се губи и автомаски си "последен на ред"...