Како што и се очекуваше. https://rs.n1info.com/zdravlje/fajz...doza-moracemo-da-se-vakcinisemo-svake-godine/
Втора доза примена денес,ок сум за сега.Син ми пријавен е,белким Синовак ќе прими доколку воопшто на ред дојди,се надевам,надежта последна умира.За поголемиот колку што знам Фајзер и Астра имаат,не сум баш воодушевена,но тоа е,а и тој кога ќе е на ред знак прашање
da bea delotvorni nemase da imame tolku mrtvi mislam lekkoj ke spreci da se razvie tezok oblik inaku citav rusite i amerikancite veke ispituvaat nekoj nov lek ,belkim bar eden ke bide uspesen
Бев и јас денес во Врање. Таму брзо одеше, ама на граница гужви. Натаму 40/50 минути чекавме, назад пола саат. Фајзер немаше, само Синофарм, иако тој што ме боцкаше ме праша со која сакам? Јас секако за Синофарм отидов таму, па ја одбрав неа. Една сестра излезе додека чекавме надвор и рече дека Фајзер имало од сабајлето. Не знам дали е вака секој ден, ама еве инфо за тие кои се заинтересирани за Фајзер. Ревакцина за три недели, ти даваат сертификат кој по ревакцина можеш да го користиш за патувања. Доколку сакате во дигитална форма, треба да направите акаунт на нивната веб страна и од таму да си го симнете..
И мене ме интересира истото. Ми истекол пасошот и се изнервирав што не приметив порано, па сега не знам дали да го чекам новиот или така да одам. Не знам дали би завршила работа само со лична карта. Бараат ли пасош таму на пунктовите?
Незнам, прочитав на фб групата еден коментар дека е задолжително пасош, друг па беше пишал дека поминал и со лична карта па затоа прашав тука. Ако некој не потврди деновиве, викендов ке одиме па ке ти кажам.
Дали знаете/ има ли некој кој се има вакцинирано, а имал атријална фибралација? Имате ли информации дали смеат да се вакцинираат
Врање дали вакцинираат за викенд, или само од понеделник до петок? Ако знае некој точно нека пиши. Ги читав мислењата погоре и сфатив дека на дм не му дошло термин ради тоа што не му стигна потврда за вакцинација. Па сакаме таму да појдиме.
Најмалото зло го одбрав Јас инаку уште не сум 100% сигурна во вакцинацијава, ама приватно ми се случија некои работи кои ми потпомогнаа да решам. Како и да е, сега сум дабл чипирана
Слушнав деновиве дека негде во Америка фатиле дека наместо вакцини на луѓето им вбризгувале некој колаген или некој еликсир на младост (овие филери што се против брчки или хијалурон). Точно ли е ? Се изнасмеав може да е фејк њуз, ама ептен смешно. Као сега немале увид кој е вакциниран од тие, а кој подмладен ? Не тролам, стварно прочитав.
Па не се даваш до последно, демек сама си избрала со која вакцина ќе се вакцинираш, оти кој може тебе да ти нареди со што ќе се вакцинираш, не си овца ко нас останатите. Тоа што уствари си немала избор туку едина вакцина било, као случајност е дека баш твојот избор е