Можеби, не знам ама еве во цел свет се со Фајзер, Модерна.. Ама ако така му рекле. Од друга страна на лице со канцер во ремисија само Фајзер и е препорачана од онколог. Ова не од нашиве. Во Шведска.
Нека оди во Врање. Пола саат чекање мах има. Тука кај нас не се знае кога и со која ќе боцкаат. Јас затоа отидов во Србија. Туку... да те прашам, знаеш ли за влез во Словенија дали се признаени чајнизов? Маж ми сака да одиме летово, па да знам дали ќе ми треба пцр.
Да признаени се, и Синовак и Синофарм. Ама во моментов за влез во Словенија не треба ништо, ни тест ни вакцина.
Резил сме. Ердо нарача 120 милиони дози Фајзрки и сега ги раздава Синовак зашто никој не сакаше таму со таа да се вакцинира.
Денес се ревакцинирав со фајзер. Смеам да пијам бруфен за болки (за менструација), или не? Ме искина меот, се нервирам. Знај некој??
Во УСА им даваат Бруфен така да бе знам зашто не ви смеела https://immunizebc.ca/ask-us/questi...etaminophen-eg-tylenol®-side-effects-covid-19
ova mi izleze na fb nekoj spodelil sto ako ovoj e vo pravo? se pretstavi kako naucnik,nekoj koj stvarno se razbira od vakcini, toa i raboti dolgo e ako sakate gledajte pa kazete sto mislite neznam kako da prikacam ova video pa staviv link razgledav profilot na toj antivakser e no ne i naucnikot koj zboruva i sega neznam sto da mislam sto dokolku e vo pravo? togas me vo golema nevolja samo pretpostavuvam ova e odneuva za fajzer, AZ ruskata i slicinite , verojatno kineskite se dobri i poinaku dluvaat na covekot deka se klasicni,neznam https://www.facebook.com/KraljevicMarkoIII/videos/2948674052077780
https://360stepeni.mk/nova-preporaka-od-ema-astra-zeneka-da-ne-se-dava-i-na-litsa-nad-60-godini/ Озбилни се овие? @999 од вакви си патиме.. Ај не туку пуштај вакви глупости. И јас можам да снимам вакво видео а не сум ни М од медицинско лице... Аман доста со заговори и глупости.
Која политика ја тераат со Астра Зенека, се фаќаат за тромбовите ,а нуспојавите и смртни случаи кај млади лица од Фајзер и Модерна ги занемаруваат.Ужас.
Некој вакциниран со Астра во Србија да бил или ќе оди деновиве на ревакцина, ама без термин? Десет души околу мене беа во Белград и рекоа дополнително ќе им испратат термин за ревакцина, ама еве ги, нема ги Јас завршив вчера со Фајзер, втора доза. Како 100 камиона да ме прегазиле, ноќеска треска, па дури и повраќав Полека изгледа си доаѓам на себе...
Се надевам дека некој ден ќе излезе некој филм типа Big short да видиме кој и какви заткулисни игри правел со ова вакцините. Едноставно не верувам дека оваа хајка не е без папет мастер у позадина.
Има. Во групата на ФБ пишуваат за кинеските, најчесто темп, треска, појава на модрици по тело, болка во рака, потечени лимфни јазли, повраќање.. Спутник исто.
Има и од Спутник некои посериозни документирани нус појави, ама ретко ги слушаме дека малце се користат кај нас. Секако исклучително ретки. Кинескиве од директно луѓево со синофарм што се вакцинираа што ги знам, немаат никои значајни нус појави, што веројатно и е очекувано за вакцина која споро развива имунитет. Инаку треска/температура/замор не ги сметам за значајни нус ефекти некако. ФБ групи не читам, ова само од тук-таму некоја студија или статистика што ќе видам и луѓе што ги знам.
Јас освен болка во рака и некоја блага малаксаност, друго не прочитав, а и не слушанав. Од Фајзер имаат најмногу реакции. Мене миокардитисот ме плаши. ЕМА има во план да ги признае кинеските?
Имаат почнато постапка за разгледување и на Синовак и на Синофарм мислам, е сега колку тоа ќе трае, не знам. Инаку, миокардитисот е исто многу ретка појава од Фајзер, сè уште недокажано дали е директно поврзана со неа, затоа што и кај невакцинираната популација миокардитис се јавува кај 10-20 на 100 000, а тој просек не е надминат . Фајзер е доста агресивна, очекувано дека има најмногу реакции. Само нека бидат како што сè, за 2-3 дена најчесто минуваат.
@JuLleE јас сум со Фајзер и мајка ми. За миокардитот не се замарам. Фајзер, Модерна се појаки, ама етр јас вчера втора доза и мајка ми мала болка во рамо, малаксаност во смисла си лежам си кулирам си дремам, и тоа и мали болки кај лимфите на препони. Ако ср плашиш од се и сешто не се ни вакцинирај.. Што да ти кажам.
За Белград конкретно не знам. За Ниш и Врање знам дека почнаа да одат порано за ревакцина луѓе и сега стопираа и не ги примаат зошто им правеа гужви, а планирани се за после 18 да даваат ревакцини. Ако има среќа некој може ќе го боцнат порано(ако му се посреќи), ама телефонски ако се јавите да прашате ќе ви кажат дека ја немаат, после 18 дека ќе има. Сега се сконцентрирани на прва доза на оние кои не примиле. Моја претпоставка дека до петок ќе боцкаат интензивно прва доза, па ќе стопираат и ќе почнат со ревакцинацина на оние од големата тура. После се надевам ќе продолжат со вакцинација на сите. Инаку во петокот пред да тргнам се јавувавме во Ниш и ни рекоа за втора доза аз не даваат, за прва доза со фајзер/синофарм слободно кога сакаме да одиме. Секако кој сака може да се јави на телефоните, даваат инфо, ептен се фини.
Сега се збунив Треба да се јавам за ревакцинација? Па мене ми закажаа термин на 1 зошто пак би се јавувала?