1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ја ви кажувам вие како сакате.
    По фирми се правеа списоци за вакцини, па некои преку ред.
    Ехе, и од блиска фамилија така правеа.
    Правете си Бајрам на мозокот дека сите со регуларен термин се вакцинирале.

На TeodoraMJ, Tajnaotrovna, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Не се чудам да фаќаат врски.
    На македонците дифолтна поставка им е фаќањето врски.

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Па тоа зборувам цело време.
    Никаде не реков дека нема исклучоци што си чекале термин.
    Ете некои без врски се вакцинирале, ама голема е бројката шо фатиле врски или така преку ред. Не сакале со таа, сакале со друга.
    Лично куќен пријател се фалеше кој е околу 60 години, со него и синот и снаата отишле па ајде да не доаѓаат повторно, и нив да ги боцнат, им успеало.
    И уште колку такви примери знам.
    Уште се прават списоци.
    Хронично болни нека чекаат.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    17.300
    Не може да се вакцинираш ако не си пријавен преку страната. Не знам искрено како фаќаат врски, ама конкретно за кај нас имаше луѓе со термин одма што си влегуваа и многу други што чекаа без термин за да влезат, така да не знам како им е процедурава со вакцинацијава. Еве мене ми викнаа не знам како, никакви врски, се чудам искрено, ама мене за беља стандард, за сред сесија да ми се случат триста глупости, кај мене мора да е нешто комплицирано (facepalm).

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ете уште еден конкретен пример - Во маркетот кај што пазарувам со касиерката некогаш знам да помуабетам, ја прашувам, ти си од ризичните групи, се вакцинира?
    Ми рече - Не сум пријавена јас, преку фирма правиме списоци.
    Исто, и таму кај што работи брат ми, спомна дека се правеа списоци за вакцина, тој не се пријави дека има прележано.
    Скоро се имаат вакцинирано.
    Од сите возрасти вакцинирани, од 20 год. почнувајќи.

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    17.300
    Верувам дека има со врски,тоа едноставно не може да го нема, тие што се прележани само за да одат на одмор се вакцинираат, не гледам друга потреба.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    193
    So sto vakciniraat denovive u arena a1 ?

8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.236
    Допаѓања:
    48.540
    Фајзер.

На marty 0102 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.264
    Допаѓања:
    118.957
    Јас од сите хронично болни што ги познавам ниеден не е вакциниран.
    И не дека чекаат. Не се ни пријавени. Болни биле за да примаат вакцина, следната година ако имало потреба ќе се вакцинирале ;)

На Tajnaotrovna, Blondie715, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Мишко уште се надева дека ќе вакцинира (преку) пола население иако по се изгледа ќе мора да де задоволи со четрвт.

https://amp.dw.com/mk/се-чека-кинески-синовак-за-да-продолжи-масовната-имунизација/a-57989464

Meanwhile.Со се коментарите под статијата вклучително и на вакцинирани.
    https://www.dailymail.co.uk/news/ar...itis-higher-expected-amoung-young-adults.html

11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    4.214
    Uzivas izgleda da plasis posto ne ti e prv pat so vakvi linkovi ,po komentarine se sobrale nedokvakani koi ne videle maka od koronata ili ne izgubile bliski i tresat,1000 pati go pisale fudbaleron kristijan eriksen a covekot ne bi bil vakciniran bar toa lesno moze da se proveri.

На mkdvesna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Не грешка си али на оние што сакаат да веруваат во тоа верувам дека така им изгледа.Жал ми е што ви ја попречувам (лажната)идила но што е тука е форумов е за реална, не едносмерна дискусијса и информации околу во овој случај вакцинација, овие нус појави постојат и ќе се дискутираат без разлика за про-вакс дечките кои вероватно добар дел се и веќе вакцинирани и би да зажмурат и затворат уши затоа што би да веруваат само во бајки за викцините и не им одговара кога излегуваат вакви информации.И немој со патетологии и да мешаш баби и жаби не значи дека ако некој е скептичен и не трча да се извакса со(никогаш досега употребувана на луѓе) вакцина и генетски третман во експериментална фаза(да ) дека не доживеале тоа што велиш се глупи неинформирани или несовесни граѓани ко што ви се пере мозокот секојдневно по медиуми да верувате и сами себеси се убедувате за да ги напаѓате и вршите (безуспешен) притисок за вакцинација баш напротив по се изгледа ќе да е обратно. Ова со ериксен не ми е познато и не коментирам туку за она што е во статијата #sorrynotsorry

Последна измена: 26 јуни 2021
  13. lale22

lale22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2021
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    2.557
    Јас знам многу луѓе кои не се ни пријавени, тие што се еве скоро сите ги викаат многу од моето опкружување се вакцинираа веќе тие што сакаат.

На Lavender4 и Ahoy им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Европа направи хорор филм од Астразенека заради неиспорачување на договорени дози заради што и се тужат. Направи подоцна договор со Фајзер и почна да ја форсира ко да е свети грал.
    Сега Британски експерти ќе пишуваат преувеличени статии за несакани ефекти од Фајзер и Модерна.
    Во меѓувреме, вакви ко тебе, антиваксери и паничари кои мислат дека некој тргнал со вакцина да не уништи, користат ситуација и плашат народ.

На Glowy, bicycle, oblace1 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Абе па викам грешка сте,не ми е за цел страв и паника како за мене така и за други туку факти,скептична сум во врска со вакцини(и со причина)али тоа си е мое не ми е за цел никого да убедувам и разубедувам нити ми треба мене некој да ме убедува во нешто,темиве се за дискусија и обработување на фактите и информациите што ги имаме и добиваме наново неможе да бидат едносмерни кога нус појави постојат неможе да се игнорираат и не дискутираат само затоа што на некој не му одговара.

Последна измена: 26 јуни 2021
  16. pelegrina

pelegrina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    36
    Казна се плаќа за тоа

17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.533
    Нус појави имаш и од парацетамол, па не гледам некој да се буни за тоа. Си застанала некогаш да прочиташ што има во составот на рандом производи од маркет, особено грицки, благо и слични работи? Ама не, тоа не било ништо, се загрижиле што имало во вакцините.
    Во нормална држава антиваксери што шират пропаганди против вакцини (не зборувам за тебе) се казнуваат.
    Последиците од вирусот се мнооогу пострашни и почести отколку нус појавите на вакцините.

На Frosty!, bicycle, GirlRose и 2 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    Не сме вакцинирани се уште, ама мислевме барем овој тип на антитела го имаме. Цела година не сме фатиле повторно и тоа без антитела.
    Пазевме, ама не опсесивно.

На LejlaD и NarCis@ им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    Мене ми е во ред да се вакцинираат цели фирми со список затоа што таму има најголем ризик да се шири вирус. Подобро нека се вакцинираат сите 50 или колку и да се вработени отколку да се стопира работа.
    Пензионерите можат да седат дома а работниците не.

На Okica и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Не платив, ме опоменаа само. Пред 11 години беше тоа.