Гледам што помалку да внесувам се од горенаведено од причини што сама ги наведе пак личен избор -здрав живот не убедувам никого за против кој што сака нека прави и како сака нека живее се додека не наметнува на други али не е тоа тема тема е вакцина,нус појави од иста и состојба на ковид пандемија за која што 24/7 слушаме веќе 2год по медиуми во кој универзум треба да се заобиколуваат нус појавите само затоа што на некој му е непријатно и не би? Ова е дискутабилно болдираново,има и медицински лица што тврдат обратно(од болдираното), некој го прележал ко обична настинка ковидот а некој ќе си има трајни последици со срце,вклучително и фатални ради вакцина(некои и беспотребно) како деца на пример
Кои се тие медицински лица што тврдат дека вакцината е поопасна од вирусот? Ако има такви комотно нека си ја искинат дипломата. Никој не ги негира нус појавите дека постојат, ама шансата некој да умри од ковид е многу поголема отколку да умри од вакцина. Колку во светот моментално се починати од ковид а колку од вакцина? Не можиш да знаеш како ќе го поминиш ковидот ако го фатиш, дали од нога или со тешки последици, или недајбоже смрт. Вакцината штити од ова.
Абе ние сме имале на форумов генијалци бе погенијални и од нобеловци. Ќе ја поставам статијата само покасно сега не сум во можност а и ме мрзи да трошам време и енергија за на крај будали да нарекуваат нобеловци кои на суд добиваат спорови со своите истражувања за своите тврдњи само обични теоретичари на завери.А гле чуда мејнстрим медиумите тоа не го објавуваат хмм што би.
Абе тоа е, малце просветлени ве има на форумов, остајте нѐ нас да си бидеме овци, очигледно мислење нема да смените некому, не знам што се трудите Држте се, ќе биде, ќе победи вистината Мислам дека на фб ќе најдете повеќе истомисленици
@GirlRose @NarCis@ Фала ви многу, со Синофарм ми е во план да се вакцинирам. Да не знаете со гужви како е? Се чека многу?
Кај нас во фирма имаше списови нагласено беше со Синофарм. Не се пријавив. Си добив термин тогаш баш. Таа недела сите бевме со Фајзер. Овие од фирма уште чекаат, зашто нема синофарм.
Да ама, не стигнаа Синофарм за нив, се потрошија, скоро сите се со Фајзер преку комора. Поголемите фирми се вакцинирани веќе.
Може зависи и од сектор до сектор, ама дефинитивно не било заради тоа што се чекало на Синофарм. Еден куп луѓе преку фирма знам што се вакцинираа, сите со Фајзер, пред 2 недели отприлика беа викнати, не преку сајтот, туку преку фирмата.
Не знам еве колегиве мои не ги имат уште викнато. Инаку во Банка работам, не сум шалтерски работник. Нив веќе ги вакцинираа одамна кој сакаше.
Во Македонија нема да дочекам уште две години да се вакцинирам, па размислувам да појдам до Врање. Како иде таму процедурата? Треба да се пријавам онлајн или само да појдам па да чекам ред?
Почнаа со термини. На маж му стаса за на 28.06, а пријавен е од почеток на мај. Е тоа што не е тука и ќе си дојде по една недела е друга приказна.