Здраво. Планирам бременост, и сме во фаза на инсеминации, но планирам и да се вакцинирам со Фајзер. Дали можеби има некој од вас или ваши блиски што после вакцината останале бремени? Од толку многу шпекулации, веќе на 100 ума сум. Благодарам однапред
Знам дека за ИВФ и Инсеминации ја преферираат Фајзер, ама најубаво со докторите муабет. Ама тоа неплодност и глупости избриши си од глава.
Jas pred 3 nedeli primiv vtora doza Sinofarm i napraviv transfer na embrioni. E sega jas ne bev so stimulacii, na priroden ciklus. Ako odis so stimulacii, toa ti e terapija so estrogeni, togas mozes da se vakciniras, ama pocekaj minimum da stvoris antitela, zavisi so koja vakcina, preporakata e 2 nedeli posle vtora doza mozes da picnes so stimulacii. Koj doktor za IVF da prasas, razlicno ke ti kaze. Jas ova od stranstvo se konsultirav. Inaku Pfizer se preporacuva, ama jas imam mnogu alergii i ne mozev Pfizer i vtora opcija bese Sinopharm. Sputnik treba pogolema pauza, zosto i kako, ne se rasprasav mnogu. Moe razmisluvanje e deka prvo treba da se vakcinras, a posle takvi tretmani. Zosto ide esen, ova cudo nema da zapre, a imam prijatelki vo bremenost sto zakacija korona, uzas strasen. Sepak toa e licna odluka
Вака помпезно само Тито се пречекуваше За вакцини бе се известува дека дошле како божем лек за бесмртност нашле. Оф туго кај живеам...
Дали мора да се почитува терминот? На мајка ми не и одговара времето кога ја викнаа, па дали би можела да се појави неколку часа подоцна? За А1 Арена Скопје прашувам.
Не би требало да прават проблем,па луѓево повеќето се на работа ,кај можат да стигнат точно на време .