Не е ни приближно до твојата пропаганда секако непоткрепена, без никакви факти. А речникот е правилно пропорционален со нивото на интелегенција. Сакала или не.
Мене ми е грев да си ја понижувам интелигенцијата до тој степен да барам линкови како контра аргумент на тоа дека во вакцина има магнет.
ti ocigleno ne sfakas , jas samo spodeliv statistika od UK koja pokazuva deka ne stiti i smrtnosta kaj vakciniranite e pogolema , gldas naslikite ili ne? toa ne se moi podatoci tuku nivni,znaci niv gi obvini ne bitno, jasno mi e deka ti si nekoj si kvaziekspert na forumot
Одамна ме немаше по темиве и гледам уште истите теорики си ги користиш. Барем да сменеше нешто да читнеше нешто ново од сејф пруфните веб сајтови одобрени од фб и компанијата.
zar ne gledas? na linkot sto spodeliv (drzavna statistika na UK) jasno pisuva kolku vakcinirani umrele od delta sokot a kolku nevakcinirani sto ne ti e jasno ,kogase ubavo pisuva, statistika e ? ili se trudis da me zbunis i izmanipuliras ?
Дај ни доказ дека вакцината ќе значи крај на пандемијата. Штом тоа го тврдиш тогаш значи дека нема потреба да бараме други решенија.
hehe , jasja tupam so realni statistiki,ti si "umnata" so cajcceto ? sto sakas ti voopsto od mene,LEK DA IZMISLAM? i odgovori veke ednas zosto me vikas magnolijce? ili taka te ucea tebe da prasuvas, ismevas no nikako odgovori, samo prasanja taka doma, ne na nepoznati , misli malku kako pisuvas i ne ismevaj pak ke povtoram , jas samo spodeliv drzavna statistika, ne antivakserstvo ni teorii, a ti ? vrati se nazad da vidis sto mi pisa
Се поубедена сум дека зборот и поимот интелигенција има различно значење за различни луѓе.И да немора да значи дека има али дека може може а тоа што има чудни работи околу целава ствар со магнетноста на вакцинирани е тек друга тема иако факт чекерите се тука да ве убедат а вие секако со сета своја интелегенција слепо да им поверувате од прва без потпрашања и да следите нивни дирекции и ставови за понатамошно справување со сите кои со легитимно право имаст сомнежи..
Да беа пола-пола вакцинирани и невакцинирани од иста старосна група, тогаш можеше да шириш како вакцинираните почесто умираат од новиот сој. Во UK се вакцинирани 80 посто од возрасното население со една доза и малку помалку со две дози. Над 50 години беа приоритетни, како што беа медицински лица и луѓе со посериозни дијагнози. Што значи скоро сите од овие групи се вакцинирани. Бројките за смртност на вакцинираните се сите над 50 години. Под 50 нема ни еден. И како да починат невакцинирани кога скоро сите се вакцинирани? Лејка.
Еве јас ќе ви дадам. Еден век искуство и единствен спас од инфективни болести биле и СЕ ВАКЦИНИТЕ! Ти може да веруваш или не, ама тоа се факти. Сликовито: Да не беа вакцините сите ќе живееме не повеќе од 50 години, ама ајде.
Богами ако продолжам да ве читам, интелигенција во минус ќе ми отиде. Толку мозочни клетки ми испоумреа во 2 саата Пак ќе речам, блазе вас
Па шо знам. Не треба да си експерт да видиш дека веќе не лежат масовно по болници од ко почнаа масовно со вакцинација. За разлика од тоа по природен пат ко се заразуваа беше обратно. Потребна е само основна логика. Прошетај се покрај фонтана кај што фрлаат евра. Евро по евро ќе се почастиш нешто.
Евњ колку се спас вакциноте против ковидов. https://fenix-magazin.de/strah-zbog-delta-varijante-njemacka-opet-uvodi-karantenu/
Океј, ако не со вакцинација како? Пошто очигледно е дека немаш решение. @Ahoy ти даде статистика, или не важи неговото туку само твоето?
zar ne gledas deka ubavo pisuva nad/pod 50god, so edna/dve dozi ,vakcinirani/nevakcinirani od vakciniranite site se nad 50 godini ,neli vakcinata stiti dane umrat od virusokt (konkrtno delta sojot) zosto smrtnosta kaj vakciniranite e pogolema? i ne,ova ne tvrdam jas, jas ne sum ja pisala taa statistika