ocigledno ima ima grafa ,nevakcinirani nad 50god, 38 mrtvi vakcinirani nad 50 god , 50 mrtvi (posledno update 70)
Гледам, затоа и пишав Починати невакцинирани се под 50 а знаеме дека кај помладите смртноста треба да е помала. Плус, уште еднаш, голем дел се вакцинирани. За вакцинирани пак да пишам? Од држава со 66 милиони и скоро сите над 50 вакцинирани не треба никој да умре? Ниту вакцините штитат 100 посто ниту ветуваат вечност. Како да умрат над 50 невакцинирани кога скоро и да нема такви ќе ми кажеш? Или пак исто ќе прашаш зошто воопшто некој умрел?
I sto da pravime nie? Te molam kazi resenie, ne e resenie da sikuckam pred kompjuterceto i tuka da se pravam jak antivakser, i kazi nesto efikasno i protiv delta sokot posto znaes ti deka nego niedna vakcina nisto ne mu moze.
Ама пак не разбираш, а јас се чудам на сопствениот памет што ти објаснувам. Ако значително е помал бројот на невакцинирани над 50, нормално дека бројот сам по себе ќе е помал, ама процентуално гледано поголем број.
Да не го лепам син ми дека и кај него се лепи лажиче. Инаку има 4 години. Така да ова паѓа во вода. Или можеби и заразни се вакцинираните па префатил од мене и татко му, кои сме вакцинирани
Не сум научник, здравствен работник или по професија некоја која ќе се разбира од вакциниве. Прочитав за, прочитав против, информации на интернет=милион, ставив на кантар и одлучив да се вакцинирам. Мое лично право е. Имам блиски починати од ковид, имам познаници со тешки последици месеци после прележување, млади лица моја генерација и помлади, и родители со кои живеам и сакав да ги заштитам. Не се чувствувам како супер човек сега, дека сум отпорна на вируси и бактерии, и дека можам да се бањам во Вардар, но чувствувам дека имам процент на заштита, далеку поголем со вакцината, отколку без. Дали ќе се умре со вакцинава или не, времето ќе покаже.
Зошто мешате баби и жаби. Јас не сум спомнала ништо против другите вакцини кои се тестирани и со години развивани. Моето дете ги има досега сите примано. Во бременоста јас примив три, една против грип а другите не знам ни какви беа, не прашав штом гинекологот ми препорача. Но ова што се случува во последниве години и помпезноста околу овие експериментални "вакцини" едноставно за мене не е логично. Нема да ви разбранувам повеќе мирното ви море тука, се читаме есента од некој нов, нареден карантин.
Јели геније преинтелегентни немаш што да одговориш на дебанкот на твојата преинтелегентна интелегенција па се закачи во кукавички хај скул стајл на исмевање у напад. @Ano Би ти напишала нешто али не си вредна да се спуштам на тоа ниво а и ќе те поштедам само поради тоа што не верувам дека си имала како мајка лоша намера со тоа што си го вакцинирала,само ќе напишам чега се паметан стиди будала се поноси.
Епа 2021, 21 век, светот, науката, медицината, сè оди напред. Ете го Кинеските, исти се ко оние од статиските погоре, вакцинирајте се со нив.
lelee ,kako prvo, jas ne sum antivakser , lek ne znam i jas sakam ova da zavrsi no ne mozam da se pravam i "mizam" koga ete veke pocnaa da izlguvaat sprotivni brojki i ni trebaat poveke takvi statiski ne e samo bocni se ako ne deluva , ne e ova lek pa dejstvoto da mu pomine za nekoj den i da se elimira od organizmot ova e za cel zivot ,nema eliminacija ni treba nesto delotvorno
Dobro, sto e resenieto? @INNERBEAUTY dzabe me citiras, odamna si mi na ignor listata. Ne si mi interesna