Отсекогаш оделе и не се вакцинираат сега оти не им бараат. Нема врска тоа со вакцините. Ако не се директори, значи дека р'мбаат? Работат, исто како тебе, соодветно на квалификациите кои ги имаат.
Готово веќе, беа во Врање, за 15мин. завршиле работа. Ако не ви се вакцинира со Синовак, одете и вие, има избор меѓу Синофарм и Фајзер, а и Врање е поблиску од Битола
Рано ти е. Немаш потреба да брзаш.Имаш имунитет.Зошто да го бусташ имунитетот по само 2 месеци инфекција? Мислам дека кај нас треба да ги усогласат ставовите околу вакцинирање на прележани. се боцкаат луѓе по само 2-3 месеци прележаност заради сертификатот. Па јас два месеци уште чувствував умор по 100 метри одење,на памет не би ми паднало вакцина тогаш. антитела после 8 месеци солидни 12,33 игг. иста лаб.
И јас сум повеќе за не, планирам на есен. Антитела не сум проверил, ама секако 6 месеци со или без нив, заштитен сум, веројатно и повеќе.
Eve odma kontra fakt da ti dadam, denes se vrativ vo Svajcarija i morav da imam PCR test iako sum vakcinirama so Sinopharm i da, ite kako baraat sertifikati za vakcinacija na granica. Ova go garantiran za Svajcarja i Francija, zosto sletav vo Basel na Euroairport A za nasite ako sakaat rabota tuka, nema sansa nevakcinirani ni pod razno! Nie sme tret svet, taka najblago kazano, za zal.
Некни патував, дел од фамилијата ми е во Швајцарија, вакцини ни Пцр не бараат. Ни пак за работа. По копнена граница не бараат. Ни на граница маски не носаат.
Изгледа зависи како ќе се погоди, зошто сега викендов барале на мои блиски, со кола се враќаа назад за Швајцарија. Они се уште пред тоа со Модерна вакцинирани па си прошле, ама им побарале.
Пријавени на 12. 06 Јас имам термин утре во најтоплите часови, а Маже петок. Си мислев заедно ќе не повикаат. Имам едно прашање можи глупо ама не се разбирам од медицина. Дали има врска крвниот притисок со вакцината,??? Денеска цел ден ми е нисок 90/70. Дали можи да се вакцинира?
Kako be, nie i so 5 godisna viza sme i so postojano ziveenje pa na site ni pobaraa i ne samo nas, na site okolu mene. Duri i formular nekoj trebalo online da se popolni, pa tamu go popolniv, kade si bil, od koga, kade ke odis, pa koga vidoa deka tuka ziveeme aj smeni odnos. Kako i da e, jas ne bi rizikuvala, ako planirate da idete navamu, sertifikatot so vas
Еве и јас да ти кажам дека ти е рано. Со сите доктори шо зборев, вакцинација препорачуваат после 6 месеци од прележување. Опорави се прво од вирусов. Шансите за реинфекција во наредниве 6 месеци ти се еднакви на нула.
Пред некој ден прашав превозниците за Италија, за копнена граница не бараат пцр тестови. Така поминуваат, никој ништо не бара. Е сега, ако си вработен таму, може само да ти бара газдата. тука ќе ја пингам @vitamina
Ne ti e mnogu rano za vakcina? Ako ne se lazam preleza brzo, jas da imam priroden imunitet ic ne bi brzala a gledam i drugi se soglasuvaat so istovo. Na temava dobiv i jas termin vo ponedelnik
Пред 2ипол месеци. Добив термин и решив да се вакцинирам. Препораки прочитав секакви. Нема никакво правило.
Дечки до кадее вакцинацијата во Сала Борис Трајковски? Кога ке дојдеме на ред над 30 години? Апропо Мерките не мие јасно како Комисијата можеше да препорча свадби и на затворен простор каде може брзо да се разгори знаеме дека се шири Индисиот Сој?
12 lessons Covid-19 taught us about developing vaccines during a pandemic "The world got very lucky; so much went right in the quest for vaccines to end this pandemic."