Ја па мислев ме зезаш А у бестрага, ај ќе видиме каква ќе биде ситуација па може и накај Врање да фатиме
Ако примил денес, ревакцина на 20.07 се дава, да не сте згрешиле со датумот за ревакцина нешто проверете. Пред 20.07 неможе да прими, после може до недела дена задоцнување
Упатот т.е терминот за вакцина ви важи 7 дена, и во тоа време се чува за вас вакцина, значи можете, да не поминете 7 дена
Vo red, vie si znaete, mnogu od doktorite smetaat deka e nepotreben sok na organizmot, sega bas go citam Panovski koj veli da e do nego ne bi vakciniral prelezani voopsto. Iskreno jas do sega ne procitav ili slusnav nekoj da preporaca vakcina tolku brzo po prelezuvanje. Kako i da e ,.so lesno
Не згрешиле, сите денес им дале датум за ревакцина за 28 дена. Ќе ја касни маж ми 3-4 дена, ќе ја прими по одморот
Vo Grcija mozes, Zapadna Evropa tesko. Jas sum so Sinopharm i PCR pravam koga se vrakjam od MKD za Swiss. Ni kineski ni ruska ne priznavaat ovie.
Остај тоа што запнуваат со 6 месеци дека траел. Го верглаат како некоја пропаганда. Кај сите што прележаа се испостави дека уште имаат имунитет, а прележани меѓу првите во пандемијава. Зарем повеќе веруваш на вештачки отколку на природен имунитет??
Не знам зашто статии ми даваш, ти го постирав истражувањето објавено од нив. Бомбастично звучи, половина оздравеле со овој лек, а тоа половина 18луѓе. Од 255 201починале, а на 224 им бил даден леков. Комбинација плус користење на други лекови, плазма, стероиди, сумамед... Не е ни експериментално истражување на група, со контролирано давање на лек, за да се види на кого помага, на кого не. Лично ми е безвезе уопште да зборам за истражување каде од 37преживеани луѓе, 18 од овој лек оздравеле. За другите од линкот што ми го постираше, немам време да ги пребарувам индивидуално лист по лист деталните истражувања, не сум медицинско лице, а верувам ни ти. Колку што ќе најдеш вакви истражувања, толку постојат и контра. Си одбрала во што да веруваш, твое лично право.
Татко ми со Синофарм се вакцинираше, реавкцина прими после 5недели. Им кажа дека нема да е во мк, му кажаа дека порано не може за покасно не е проблем. Незнам дали смениле нешто во компјутер, знам дека само отиде дента на ревакцина сабајлечки. Почека малку гужва дека имало, ама не му правеле никаков проблем.
За одложување на ревакцина нема да прават проблеми. Ја прашав матичната баш, ми рече може да се договориш на пунктот кога да ти ја закажат. Нема проблеми тука.
И јас го дочекав денот за вакцинирање. Во сабота во Борис, ќе нѐ вакцинираат 4та, 5та и 6та година од медицински.
Сакам да прашам. Зошто повратната порака на e-mail од здравство кога ќе пријавам некој ми иди во junk mail? И дали мора да направам за поединецот регистрација со активациски код или само пријавата да ја пополнам на вакцинација.мк?
Дечки, ми треба совет. Сакав да се вакцинирам со двете дози тука, пред доаѓање накај Мк во август, но за жал нема да успеам. Термин најрано можам да добијам од следната недела, а ревакцина мора 5 недели подоцна. Сега се двоyмам дали да ја примам барем првата пред доаѓање а ревакцина кога ќе се вратам, или да ги оставам двете за кога ќе се вратам, крај на август. Не знам дали ќе направи некоја разлика, и дали сум всушност барем малку заштитена со првата доза? Или баш треба да внимавам повеќе меѓу првата и втората?
Претпоставувам во странство си? Ако да, да ќе имаш некаква заштита и само со прва доза на Фајзер и Модерна, а ЏЏ и онака оди само во една доза
Да да. За моја возраст се само Фајзер и Модерна, така да со една од тие ќе треба. Супер тогаш, ти благодарам, најверојатно ќе си закажам.