Да ви благодарам,бев вчера до пунктот за вакцинација и ми кажаа исто,терминот стигнат во порака важи 7дена,само да одам после 18h
,@kravce Ако ја отвореше статијата објаснета од медицинско лице на медицински сајт ќе видеше зошто ја поставив и објаснето е зошто е ова што го пишуваш,како и како е дојдено до крајниот заклучок како и овие другиве студии пред да паметуваш али добро.
Zdravo Bi sakala da prasham planiram bremenost, seuste ne sum vakcinirana Kolku vreme posle vakcina e preporaclivo da se poceka ?
Јас се вакцинирав во Србија со Спутник 5 уште во Април. Ама јас имам и српски пасош. Искрено мене ми беше Спутник или Фајзер ставено и не ми беше битно со која од тие две. Битно ми беше да се вакцинирам и со првата која им беше на располагање од тие две ме вакцинираа. Мислам дека сега за македонски државјани веќе го нема тоа најавување во систем туку се оди на лице место во Врање или Ниш и се добива вакцина што во моментот им е на располагање. Така што не сум сигурна сега како може.
Mesec dena posle vtora doza. Ova mi e za vakcini od inaktiviran virus. Za Pfizer ima studii kao 100% sigurni neli i za trudnici i doilki. Ama da ne ti bide misla, eden mesec pocekaj
Јас се вакцинирав во Ниш пред два дена. За македонски државјани имаше избор, Фајзер или Синофарм. Спутник не беше во изборот. Инаку ништо не е потребно, ни закажување, ни ништо. Одиш со пасош и пополнет формулар кој ти го даваат таму и за 5 минути си завршен со вакцинирањето. Презадовлна од цел пристап, најпрофесионален на свет.