Не знам за вас, ама во моја околина сите што ги знам сакаат да се вакцинираат ама никако со кинеската. Што е работата, зошто луѓево не ја сакаат? Има многу нус појави, не штити доволно или..? Имам закажан термин за вакцинација наредна недела ама ме замислија луѓево.
Така е претставено за жал. Освен Фајзер, другите не чинат Оди и вакцинирај си се, Синовак е супер вакцина.
Во Скопје почнаа и 19 годишни да добиваат термини. Девојката на брат ми доби денес. Претпоставувам нема нешто голема заинтересираност на повозрасни
Мајка ми е со кинеската, освен што ја болеше малце раката друга нус појава немаше. Вакцините сите делуваат на ист начин. Нус појавите се тука некаде со секоја вакцина исти. И плус не ја сакаат оти не е призната секаде за патување, а фајзер е. Јас добив термин денеска и ич не ми е битно со која ќе ме вакцинираат, важно ми е да се вакцинираме и да заврши веќе ова.
Зошто не сакаат никако со кинеската ? Кинезите знаат многу убаво што прават, според мене прав избор е кинеската.
Не знам дали е одговорено досега ова прашање ама пак да прашам.. Планирам бременост а добив термин за вакцинација во вторник.. Дали е ок да се вакцинирам и со која вакцина би било најмалку проблематично.
Сите пријавени добиваат без разлика на возраст. Има доволно вакцини и пријавените сите ќе може да ги вакцинираат.
Знам како ќе се посреќи е работава, млади по 20 години се вакцинираа и мајот со регуларни термини. Кој како ќе добие немаат ред.
Може и без термин. Нели на мејл? Јас досега на мојот мејл имам пријавено 10 луѓе за вакцина и за сите ми има стигнато мејл. Смс само за втора доза.
некој знае со која вакцина вакцинираат деновиве во Борис Трајковски? Втори прашање е. Јас боледувам од епилипсија . Дали имате некакво инфо, дали вакцинираат луѓе со епилепсија ? Или им забрануваат ?!
Да, можеш, јас се вакцинирав и планирам бременост. Или кинеска или Фајзер. За Спутник немам потврдено инфо, али прочитав некаде треба некоја пауза ако ја избере, т.е ти се погоди
Имаат некој проблем. Моментално не стигнуваат известувања ни на маил. На сајтот си видов јас, а и многу мои познаници.
Читав дека до Вторник сите пријавени ќе се вакцинирале, освен Скопје, Битола и уште еден град беше, тие до Петок. Значи до Петок цела држава, пријавените Мене вчера ми стигна порака за во Понеделник Би требало да се вакцинираш до Петок. А и провери си на сајтот, оти пишеа дека на мн не му стигнувала порака, ни мејл
Вакцините и те како штитат. Еве и инфо од Велика Британија.и покрај поголем број на заразени заради тоа што делта сојот е позаразен, бројот на хоспитализирани и починати е значително помал. Таму голем дел од наделението е вакцинирано.