Дефинитивно има проблем со СМС проверувајте на сајтот. Терминот стои на сајтот, а нема ни смс ни маил.
Дали одма после прва доза смеам да се мешам со луѓе? Или морам повеќе да се пазам? Оти терминов ми се погаѓа пред (најверојатно) да идам на одмор. Знам дека не се ствара одма имунитет нормално де, него дали има некој ризик за мене како тазе вакцинирана @Ahoy ?
И ја конечно добив термин за во четврток, таман пред да се вратам на работа. Се надевам лесно ќе поминам.
Здраво Би сакала да ти одговорам.Значи јас се вакцинирав во Србија и таму ми кажа докторката( иако јас лично не прашав зашто не планирам бременост во најскоро време) ми рекоа пошто си млада и немаш родено препорака ти е повеќе Синофарм( иако сепак треба да почекаш од 3 до 6 месеци за да планираш бременост а со Фајзер подолг период треба но не ми кажа докторката колку), не ни прашав зашто не планирам барем уште една година.Но сепак се вакцинирав со Синофарм.Поздрав
Сите што се пријавени ќе се вакцинираат до крај на следна недела А после и без пријава и термин мислам најавуваа дека ќе може.
Ima i kaj nas takvi doktori, sto ne citaat dovolno. Ima milion primeri vo svetov sto se vakcinirale i rodile deca. Ne mi e jasna potrebava za pauza od tradicionalna vakcina, osven ete period od mesec dena, kolku teloto da se oporavi od vakcinata. Jas ziveam vo Svajcarija i tuka nema nikakvi ogranicuvanja za bremenost. Kaj nas koj doktor da prasas, razlicno ke ti kaze.
Jas ziveam Svajcarija, ama se vakcinirav vo Srbija so Sinopharm, niti tuka niti vo EU ne e priznata, a mislam deka i vo skoro vreme taka ke bide i za kineskite i ruskata. Cista politika.
Не ми е јасно зошто толку се форсира фајзер? Сметам дека секоја вакцина е добра. Кога немаше само хистеришење а сега ја неќеле оваа ја неќеле онаа.