Мило ми е што е така еве бар тоа позитивно кога веќе не штити од трансмисија очигледно .Кој е тогаш проблемот со невакцинирани таму е 50-50 случај со плус 5% во однос на вакцинирани мислам беа најнови статистики кога вакцината штити а по ова и вакцинирани и невакцинирани шират зараза (и мутации)?
"За тоа која од вакцините штити од тешка клиничка слика д-р Лазаров појаснува дека од тешка клиничка слика штитат сите вакцини освен кинеските, особено не Синовакот." https://vesti.mk/read/article/https...ini-ne-shtitat-od-delta-sojot-eden-zarazen-na
Браво докторе, колку хумано од еден доктор да даде ваква изјава во земја (и регион) каде најголем дел од вакцинираните се вакцинирани со Кинески вакцини.
Со должна почит кон сите матични доктори, али овој ми е страшно исфрустиран човек, кој најверојатно се срами од тоа што го работи и сака да биде нешто "повеќе". А нема потреба. Исто работи многу одговорна работа, само треба да се држи до неа, а не да тврди вакви никаде потврдени информации.
Др. Марија Гњатовиќ од INEP Србија, која прави истражувања за хуморалниот имунитет кај вакцинираната популација, вели дека процентот на лица кои развиле антитела кај возрасната група 20-65 е сличен кај сите вакцини и постои, додека пак кај 65+ најслаб хуморален одговор дава Синофарм, иако кај таа возрасна група има редуциран имун одговор од сите вакцини. Како што вели Д.р Гњатовиќ, и кај вакцинираните лица кај кои изостанал хуморалниот одговор, при евентуална инфекција со вирусот, тој се развива многу брзо, за 2-3 дена, додека кај невакцинирата популација тој период е и над 2 недели, а со што нормално доаѓа до брза елиминација на вирусот во организмот. Истото важи и за лица кои развиле слаб имун одговор. Сепак, таа напоменува дека антителата кои најчесто се мерат во лабораториите се само еден механизам на нашиот имун систем.
Оди и вакцинирај си се, топ се вакцините Во Индија со солена вода ги вакцинирале, па ене ги антитела имаат, плацебо ефект
Оди.Не обрнувај внимание на вакви изјави. Да прогуглал подобро,ќе видел дека не може да се кажува тоа. Нешто е подобро од ништо.Така и со вакциниве.
И мене, и мене Ама не се тестирав, си се убедив дека имам и дека развивам антитела, после појавата на симптомите нормално
Сега се сетив дека овој Ненад докторов е тој што викаше дека на ова ниво сме биле дека во влада имало девојчињa, демек сакаше да ги навреди со терминот девојче. Докторе ако читаш од некаде, сериозен ропак испадна со тој пост.
Сѐ е до психа. Ти ако мислиш дека нема да фатиш ковид, нема да фатиш навистина. Затоа нема потреба од вакцини, ојачајте се психички