Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,3%
  2. Не

365 глас(а)
    31,7%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Премногу експонирање и желба за внимание. Мене ми мириса на политички претензии. А на политиката баш и не и e местото во медицината.

На PaLaVa, Guns N` Roses, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.303
    Допаѓања:
    119.163
    Баш!
    Ко демек тој шо ќе каже - закон е.
    Ок |(

На LejlaD, JuLleE, Peperutce1115 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Ама не се работи за тоа дали вакцините имаат или немаат пеницилин, се работи за специфичноста на нивниот имунолошки систем. И во Србија гледам пишуваат луѓе дека за разлика на почетокот кога им велеле нема врска која вакцина ќе ја примат, сега на луѓето со претходни анафилактички шокови им препорачуваат Фајзер. И претходно ден два им давале нешто да примат, за да смират евентуален бурен имунолошки одговор.
    Веројатно имаат некакви искуства.

На Tajnaotrovna и le.soleil им се допаѓа ова.
  4. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Сигурно прочитал некои нови студии па сменил став. Дека кај има доктор што шири лични убедувања што не се базирани на години релевантно искуство.

Со сите доктори и научници по светот што искочија да искажат свој став и мислење не е ни чудо што сме тука кај што сме. Во право е народот што нема доверба. Што све искочи по медиуми и нормален ќе збудали. Се лицитира со проценти на ефикасност и неефикасност извадени од ракав. Се бројат починати вакцинирани без сериозни анализи и релевантни споредби со невакцинирани. Кој ќе плати најмногу месецот таа вакцина е ефикасна. Кој ќе стане конкуренција му следува хајка од првите. Па соевите се позаразни па поопасни. Па не се поопасни само се позаразни. Па делта уште не поминала излезе ламбда, уште поопасна.
    Светот во моментот колку што пати од ковид уште повеќе пати од вишок на непроверени информации и закчлучоци изведени од луѓе со несоодветно искуство и знаење. Извини на тебе што ти реплицирам, ова докторот ме тригерираше:D

На san2nj-a., Glowy, MarijaMi90 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.720
    Допаѓања:
    14.097
    Со пандемијава многу работи излегоа на виделина, вклучувајки ја и неписменоста на многу матични лекари. Повеќе ги вреднуваат сопствените убедувања од рекла-казала муабети него нешто шо е напишано во научен труд или објавено од СЗО. Купишта обуки и доедукации имаа, органзирани од професори, за вакцините, за рационално препишување на антибиотици ама џабе... да не одам повеќе оф-топик.

Педијатар антиваксер, каков оксиморон. :drunk:

На PaLaVa, Guns N` Roses, fana и 5 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.626
    @orevokrsacka @le.soleil конкретно колегите и колешките со алергија на пеницилин пред неколку месеци се вакцинираа со спутник, тогаш и немаше друг избор. Единствената разлика беше што наместо 15 мин., чекаа 40 мин. Ако нивните матични ги изложиле намерно на ризик, тогаш нема што да кажам. Инаку сите без проблем поминаа.

На JoyJoy, Tajnaotrovna, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.936
    Намерно изложување на ризик е докторот да те советува да не се вакцинираш зашто ќе те чипираат, ова веројатно е пресметан ризик а можеби и не биле запознаени со упатството целосно. Супер што поминале добро, јас со месеци стрепев дали ќе ме вакцинираат кога ќе дојдам на ред. У пикот април некаде бев спремна и да лажам ако треба, само да ме боцнат:D

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Секако дека никој намерно не ги изложил на ризик, матичните само спроведуваа насоки и препораки од "горе" . Меѓутоа, матичен и специјалист алерголог не е со иста тежина и знаење. Затоа е препорачана консултација со алерголог, за да се анулираат можни тешки алергиски реакции, кои никогаш не се исклучени кај ниедна вакцина или лек. Подобро да се спречи ако е можно, отколку да им се каже да почекаат 40 минути по вакцинирање и со тоа си ги испрале рацете. Тоа на вакцинираниот никако нема да му значи, зошто и онака недајбоже тешка реакција би се случила во првите 10 минути.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    Незнаев каде да прашам мислам најсоодветна е темава за да ми дадете инфо , бидејќи една недела по ревакцинација ќе треба да патувам за грција сртификатот нема да ми важи сеуште , а од празни муабети по луѓе ми кажаа ако правиме пцр тест можно е да излезе позитивен , јас убедена сум дека ако има таков случај е поради постоење на вирусот, а не од вакцината ама некако ме разубедуваат дека не сум во право . Дали некој знае нешто поврзано со ова , ние се пазиме толку време и едвај чекав да се вакцинирам ама ако има шанси на пср да покаже нешто барем да знам одма да сменам локација и да не замарам тогаш во 5 до 12 .....

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Мајка ми е алергична на пеницилин. Вакцинирана е со Спутник меѓу првите . Тогаш и немаше некаков избор. А и нема никакви докази за поврзаност.

На Tajnaotrovna, LejlaD и NarCis@ им се допаѓа ова.
  11. NPN

NPN Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    492
    Нема да покаже, слободно тестирај се.

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.790
    Допаѓања:
    41.877
    Нема да излезете позитивни од вакцината, не се секирај :)

Правете рапид тест, не мора ПЦР :)

На Tajnaotrovna, LejlaD и naturallmess им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @NarCis@ мајка ми е алегична на пеницилин. Се вакцинираше пред една недела со синовак.

Дали пуштаат со мало дете на вакцина? Со мм имаме термин во размак од половина час. Дете немам кој да ми чува :^)

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.154
    Ние се менувавме, прво јас надвор носев дете по лулашки, па се сменивме.
    Имаше таму родители со деца кои нема кај да ги остават и ги носеа со нив. Плус не се многу строги со точноста.

На srekice и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.497
    Кои вакцини ги има моментално во Борис, дали некој има инфо?

16. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    a zosto takvi komentari toj doktor nenad lazarov
    kolku sto razbrav na fb toj odel i vo domasna poseta na zarazeni od covid ,im prakal na lugeto po kargo lekovi na negov trosok i slicno
    dobro i ne me cudi,kaj nas sekogas e obratno,se velicaat onie doktori koi spieja i se krieja
    pa i ne znaeme,sto ako vo pravo? ama citajki tuka za indonezija moze i vo pravo e
    aza fajzer citav i nekoj glaven vo Pula toj izjavil toj spajk protein e mnogu opasen i dosega od fajzer vakcinata ima nad 10 000 mrtvi no ne kazuvaat sto bas i ne e mal broj
    eve i 13 godino dete umrelo po priem na fajzer vakcina
    realno neznam sto da mislam i komu da veruvam

17. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Добро проверувате ли информации пред да пишувате овде? Размислувате ли колку од нас се вакцинирани со Фајзер пред да пишувате рекла казала муабети?

На Hoping, Glowy, redhead и 2 други им се допаѓа ова.
  18. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    ne se rekla -kazala ima video od toj doktor od pula
    isto i od lazarov izjava

19. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Најубаво ти е да ја игронираш оти е трол. Не знам како сеуште ја толерираат на форумов.

На Frosty!, Katerina94, Tajnaotrovna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. 999

999 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    305
    ti si trol a ne jas
    mi odgovara sto me ignoriras