Да сакаа Венко и Зајко Фајзер,немаше да ја чекаат Синофарм. А,пратеникот што се бунеше оти за пратениците имало Спутник,а не Фајзер е Павле Трајанов.
Тоа е, некој ќе добие нудлси од Ѕвезден океан, некој биткоини Па да, не сакав да потенцирам, сакав сами да сфатите
Медицинските беа нормални и тие што прележаа знаеја дека не треба да се вакцинираат и да му ја земат душата на друг. Правеа и антитела непрележаните да не случајно прележале и да не се боцкаат.
Од каде ви е таа информација дека се поквалитетни . Побрзо се создава имунитет, а за квалитетот кој може да гарантира дека се поквалитетни. Секој си се вакцинира по сопствено убедување дека некоја вакцина е поквалитетна. Јас да имав можност би избрала кинеска, ама ја немав таа можност за жал. Тоа што некој си мисли дека таа вакцина е подобра, автоматски не ја прави да е подобра. Несаканите ефекти од фајзер не се дезинформации, си има документирани случаи за тоа, а колку има само непријавени и непрегледни поради несаканите ефекти тоа е прашање. Вистината е дека се замижува на несаканите ефекти од вакцината.
Se pocesto gledam vo grupata za kovid na fb posle 6 nedeli od vtora doza Sinofarm antitela Nula , e sega ima li nema kletocen koj znae, nie sto ne bockaa so Sinovak beter ke sme od ovie so Sinofarm oti neli sinofarm e poevikasna kako..
Реков најчесто. Читајте малку поубаво. Ниту тврдам, ниту негирам нешто. Секако дека има нус појави и секако дека има и дезинформации за истите.
^^ Тоа ќе треба да ги прашаш тие што фаќаат врски, јас не ја сметам за поквалитетна, има причина зошто е пишано во наводници. А и од кај знаете што примиле Венко и Зоки и дека не се боцнати со друга вакцина? Демек дека на тв излегоа како се боцкаат со синофарм? Па и пред некоја година Венко ја вакцинираше внуката пред камери за да докаже дека се безбедни мрп вакцините па испадна после пу пу не важи, друга вакцина примила. Ах бре.... Македонија е ова, на политичар и медиуми не се верува.
98 од 100 вакцинирани со Синофарм имаат антитела и тоа такви кои се споредуваат со Спутник, само што доаѓаат малку покасно од новиве вакцини. Како што напишав и пред нркоја страна, Др. Марија Гњатовиќ вели дека од многуте случаи кои ги следеле, а каде изостанал хуморален одговор (има такви примери и од Фајзер, Спутник и АЗ, не само Синофарм), при евентуална инфекција тој се развива многу брзо, за 2-3 дена, со што не му дава простор на вирусот да се размножува= да прави штета на организмот. Заштита имате сите вакцинирани. Некој подоцна, некој покасно, ама многу, многу ретко некој вакциниран да останал со 0 заштита. Иии, има тон прележани без антитела
Здраво. Како можам да го откажам терминот за вакцина? Се погоди баш тогаш да не бидам во родниот град.
Прво, мислам дека е глупаво да испитуваш антитела после вакцина туку така. Претпоставувам дека тие се активираат при контакт со вирус, не дека секогаш си ги шетаме со нас. Не знам, далеку сум од таа струка, ама ова испитување повеќе ми личи на бизнис. Друго, муабетите за Синовак и воопшто за кинеските вакцини повеќе ми се политика. Мислам ајде, еве нека е навистина најдобра, како успеаа за пола година да сфатат дека Фајзер е топ? Па нели треба време да помине, да се види реално како делува, глобално, на голем примерок на луѓе?
Дали смеам да се вакцинирам ако пијам антидепресиви како терапија? Да не би требало да не ги пијам неколку дена пред или после вакцината? Ако има некој друг тука што пие а се вакцинирал нека напише.
Zasto glupavo, lugeto sakaat da znaat dali stvorile antitela ili ne, za fajzer dali e najdobra ne znam , ama site so nea stvorija antitela ( onie sto ispitaa) .Ne sum ni ja strucna vo ovaa oblast no antitelata si gi "setame" eve koga bev bremena na torch testot imav igg za rubeola nad 50. ( onaa sto ja primame nie zenskite na 14 godini)
Здраво, дали некој има инфо каде би можела да се вакцинирам со Спутник? Каде можам да најдам таква инфо? Поздрав