И ако не створиле, што ќе превземат, можат нешто? Не. Значи напразно трошок и напразно нервирање ако видат дека немаат антитела, а тоа и не е за нервирање. Прво, има различни тестови за антитела. Некаде проверуваат N протеин, некаде S протеин, не сите тестови се со иста сензитивност и исти и не може баш да се единствена потврда за постоење на имунитет, ниту на само хуморален, затоа што нема стандардизиран, одобрен и единствен серолошки тест. Има прележани што немаат антитела, еве ја @JuLleE пример, дали тоа значи дека Јуле нема имунитет ако нема антитела? Апсолутно не Има и од Фајзер вакцинирани што немаат антитела, само што тие се тестираат во помал број затоа што не се сомневаат во вакцината, додека пак за Синофарм е спротивно. Има примери каде вакцинирани со Синофарм кои претходно имале 0 антитела, 14 дена после втора доза покажале над 100 И да, во голема мера антителата кај нас се бизнис. Често се прават тотално непотребно.
Јас сепак би прашала матичен доктор, меѓутоа познавам личност што пие слична терапија и се вакцинираше.
Јас пијам. Никаков проблем. Најбитно е да се оди најаден. И напиј се терапија. @Ahoy кој сака бе нека си прави анализи за антитела. Не троши пари на фонд, приватно е. Што толку галама.. Сака да направи нека направи. И јас ќе правам наскоро. Онака сакам да знам. Мои пари мое право.
Лани летото татко ми прележа корона со многу лесни симтоми, но не се тестираше. Во меѓувреме брат ми имаше покачена температура 37 а после немаше мирис, јас и мајка ми летото имавме гастрични симтоми со температура, сите едно по друго некако. Јас едвај се опоравив, дури завршив во болница на инфузија. После 6 месеци имавме можност да се тестираме дали имаме антитела, а и не интересираше дали сме прележале. Само татко ми имаше развиено антитела, ние 3 цата ништо.
Ama ne ve sfakam iskreno, sto tolku ste se zasekirale dali nekoj ke trosi pari ili ke se nervira negovi pari i nervi trosi kraj kraeva 650 denari se igg antitela ne se bog znae kolku. Poveke za nokti davaat zenive nego sto kostaat antitelata
А бе за хормони за тироидна, антитела за тироидна и остале тракатанци давам по 3000 денари, па за 650 ден еве и 850 нека се во Биотек. Аман ако сакам секој месец ќе си проверувам.
За вакцините ко деца што ви ги ставале проверувате антитела? Пред, после, на колку дена од вакцинацијата?
Da, sama idev na 2 , 3 godinki i proveruvav. Vo red e, nikoj vo dzeb ni vi brca, ni pak vi menuva vas nesto dali nekoj ke proveruva ili ne. Sto ve tangira i potresuva tolku ne znam.
Хахах абе жива смешка сте. Проверувај и секој ден ако сакаш, ама нема поента да проверуваш, тоа е муабетот.
За нив без гајле се боцкаме. Некогаш ниту знаеме против што се боцкаме. Ни ефикасност не знаеме. За мрп така се противевме со аутизмот и тоа, другото е се океј. Шала на страна почитувам што народов општо се заинтересира за пандемијава и што се поднаучи нешто.
Проверуваш и покажува дека немаш антитела, што ќе направиш? Дали тоа значи дека немаш створено имунитет? Не. Како што кажа @Ahoy имунитетот не е толку едноставно да се измери, а тука е и клеточниот имунитет, е сеа кој разбра, разбра, кој има вишок пари . . . и така .