Затоа што толку се исфорсираа антителата што народот мисли дека ако ги нема готово, крај е, па се споделуваат јавно резултати, па се повикува да се одбегнуваат Кинеските вакцини итд итд. Па кој колку имал, овие со Фајзер 120, овие со Синофарм 80, хахахаха послаб имунитет имале. И потценување или преценување. А 2 вредност да имаш, со реф. вредност поз. над 1 е доволно и не менува дали се 2 или 222 кога и ако вирусот влезе во организмот, и 2 скроз ќе го елиминираат. Зошто ако стварно има потреба да се проверуваат антитела сите стручњаци на темава, имунолози пред сè, апелираат дека нема потреба?!
А бе јасно ми е и за клеточен и за се ама да се дебатира дали некој да си прави антитела или не е нон сенсеќ. Остај народ нека прави што сака. Особено кога плаќа и не е на товар на фонд.
Оф бре Нена, нека си прави никој не му брани, ама тоа не е репер дали организмот ќе се избори со инфекцијата или не. Не функционира нашиот организам толку просто, се е индивидуално, важно е да се вакцинираме и тоа е тоа, вајда не не вакцираат со физиолошки .
Smeski po doma da si uslovuvas .Jas ni proveruvav ni pisav deka ke proveruvam. Muabetot mi bese deka koj sto saka ke pravi so negovi pari. I antitela na zadnikot neka proveruva ako saka. Vas vo zivotot ne vi menuva nisto. Bog da cuva veke. Ajde dobra nok
Дали сте отишле да се вакцинирате со една вакцина а после на сатот вакцинација да ви пишува сертификат со друга...? Мене така ми дава, веројатно не ми ја утнале вакцината што им кажав, зашто ни нудеа фајзер/синовак.
Нема врска , сигурно е грешка на сајтот, на сертификатот ми пишува фајзер а во делот примени вакцини и двете стојат
Сигурно е грешка на сајтот, кога ќе одиш на ревакцинација кажи им, или ако си во можност помини кај што се вакцинираше на пункт да си ја исправат грешката.
Koga ke gi proveris anti tpo pisi mi, me interesira, mene posle vakicnava samo tie mi ripnaa epten, ustvari ne znam dali e od vakcinata, mozebi i tropam od pamet, ali pred toa 200, sega 1300 Apa za cudo drugive hormoni kao za 25 godisna devojcica, bonbona Ej vakcinava me podmladi mene za 10 godini
Важи, нема проблем најверојатно во сабота ќе одам. Инаку јас не се оптеретувам со тоа. Се боцнав се заштитив и тоа е тоа.
Здраво на сите.Имам термин за вакцина денес,но од неделата имам блага настинка.Носот по малку ми тече,кивам и мн малку кашлам,но друго ништо,па во дилема сум дали да се боцнам или не.Имал ли некој искуство вакво?
@Ahoy Ти како нај упатен ако може да ми одговориш.. Дали мора да поминат 6 месеци од прележувањето за да се вакцинираме и дали е безбедно доилка да се вакцинира ?
Не е морално, тоа е препорака. Препораките зависат од држава до држава, најчесто е препорака да минат 3-6 месеци по инфекцијата па да се прими вакцина, ама не е проблем да се прими и еден месец од последен симптом, ако сте имале блага форма на болеста. И да, доилки е безбедно да се вакцинираат
Па да те разбирам ама за секој случај мислам дека е подобро да се опоравиш прво од тоа сега што го имаш па оздравена да примиш вакцина.
So sto vakciniraat vo cair i dali moze da otidam pokasno vo tekot na denot bidejki terminot mi se poklopuva so rabota ,ako znae nekoj da mi kaze
А зошто не би причекала подолго време кога веќе сте прележале? Штом имаш природен имунитет и бебето има. Иако викаат безбедно е за доилки, зашто при природен имунитет би додавала нешто вештачко?