Кои вакцини моментално ги има во Борис (во Скопје мислам)? Како е протоколот сам избираш со која или? И дали се закажува? фала
jas i sestra mi se testiravme i imame antitela, taka da ne stavam vakcina, koga sme bile zarazeni neznam, ni moite ne bea zarazeni
Џабе што имате, не се важи без вакцина. Нема вакцина - нема сертификат, нема сертификат - нема свадби, кино, спорт и сл. Прележав и јас во мај, со симптоми со позитивен тест со се' ама рокот на тој имунитет му истекува во октомври, до тогаш што ќе поживеам, ќе поживеам после тоа опет карантена.
Многу е популарна и призната па затоа. Се води политика против кинеските и руските не ги признава Европа, па тие што сакаат да патуваат бираат Фајзер. И јас се вакцинирав со Синовак и да можев да бирам меѓу Фајзер и Синовак дефинитивно ќе ја одберев Синовак. Правена по метода што е испитана и се користи веќе години уназад. А тоа што се форсираат новиве вакцини се е тоа политика, кој да ги земи парите.
Јас сум шизик на ризик. Ако пак ме фати таман ќе можам да ви дадам информација од прва рака колку трае природен имунитет А до тогаш, ќе си гледам филмчиња само дома, не е проблем.
знаеш ли што има моментално во ск дали боцкаат и со фајзер ако сакаш , овде само синовак е моментално. Од пон можно е и фајзер.
Се вакцинирав со синовак сега за ревакцина ми се пага неработен ден(сабота) дали може да се вакцинирам ден порано? Пошо понеделник веќе ептен касно ми е а па после 2 дена тргаме на одмор …. Па ми е страв нешто да не сум малаксана..
Според тоа што читав погоре дека ревакцина на Синовак може да биде во период од 14 до 28 дена по прва доза (а кај нас е 21 мислам), би требало да ти дозволат порано.