Мене за ревакцината ми кажаа дека саатот не е воопшто битен, кога можам тогаш да отидам, само да биде на тој датум што ми го запишаа на картонот. Не верувам да е некаков проблем ако отидеш некој саат подоцна.
Некој ме прашуваше, не се сеќавам кој - не успеав да се ревакцинирам кај нас, бев денес за Ниш. Немаше воопшто гужва, се завршив за 10-15минути . Засега немам реакција
Може инфо од некој што следи ситуација? Колку умреле од вакцината, а колку по вакцина се заразиле и умреле од корона?
@vitamina ич да немаш гајле. И јас како @WildMk бев со фајзер супер сум нема ништо. 2 дози примени, мирна глава. Ич да не ти е страв.
За во која земја, со која вакцина и од кој сој сакаш статистика? Нема такво инфо нигде, ниту е можно некој да ти каже.
Дали вакцинираат во сабота во A1 арена? Имам термин за втора доза во четврток ама нема да можам да одам, дури во сабота можам, па не знам дали ќе ме примат и дали воопшто смеам да одложувам 2 дена...
Можеш покасно истиот ден, а за одложување не знам, океј е ден два да доцнеш. Те исфрла системот по седум дена, барем така ми кажаа мене.
Да, те исфрла, меѓутоа со нов внес може во било кое време. Денес баш имаше бабичка што ниту знаела кога да дојде за втора доза, може да се излезе во пресрет секако. (за втора доза)
Rano e za takvi analizi mnogu. Jas poznavam devojka 25 god sto padna vo sok po primena vakcina, nikade nisto ne kazaa. Ali se se evidentira vo medicinska statistika normalno. Rano e za vadenje na tie podatoci. Inaku sekoja vakicna si ima nus pojavi i ne daj boze da te fati statistikata. Bitno spored mene bolje da se vakciniras, nego li da zabolis nevakciniran.
Како оди сега редот со ревакцина ако не се јавиш на терминот? Утре имам термин за втора доза, ама нема да можам да одам, во можност ќе сум дури во Петок, се надевам нема да е проблем што ќе каснам со ревакцината, мислам дека не е многу 3 дена ако се одложи, а? Инаку се вакцинирав со Фајзер, е сега дали ќе ме примат друг ден