Не мораш,ама на крај зошто да не испиташ. Поготово што е веќе познато дека качени ддимери се пријавени и потврдени после вакцинација со фајзер. Па уште на работа беше,во болница.Значи во првите часови.
Нормално е , во првите 48-72 часа телото реагира со вакцината и се активира имунитетот. Болката не трае повеќе од 3 дена. За омалаксаноста обавезно многу вода и течности , нешто благо и овојше во комбинација со добар сон и ќе пројде
Немате потреба да проверувате ништо после вакцината, освен ако немате некоја индикација. Скроз непотребно.
На мм братучетка му прележа пред 2 месеци пред да стави фајзер, немаше никаква реакција, после на втора доза имаше реакции доста потешки како што кажа, една ноќ и и поминало, сабајле како нова.
Jas so prvata doza na neprelezano imav mali simptomi, ao vtorata mi trae 3-4 dena ama nisto strasno ni nepodnoslivo.
Исто и јас прележав и не ни планирам да се вакцинирам зошто не ми се безбедни вакцините затоа што некои луѓе по вакцинирањето со сите дози пак се заразиле...овој вирус ни го наметнал некој кој се шири преку луѓето(ова е војна со хемија,прскаат,,како може човек сам во село со никаков контакт со човек да се зарази тотално сам живее и да биде заразен?!
Прскаат со вирус вакцината ја примаш за ако се заразиш да поминиш со полесно, а никој не ти гарантира дека нема да се заразиш. Али не се вакцинирај твое право само аман пази да не те испрскаат не излегвај од дома
Аман со такви муабети и теории на заговор. Вчера се расправав со другарка, корона немало, сакале да не уништат со вакцина, се ова фејк било.
И јас, и јас И им велам, која е целта да ја уништат САД, цела Европа, УАЕ, Канада и сите останати најбогати светски држави, затоа што тие се нели највакцинирани?! Одговорите беа: А, ама, како, а, а, а...