Имаш инфо,што и да е,дали Жан Митрев,Угриновски ,Караѓозов и останати звучни признати големи доктори се имаат боцнато?Еден од аргументите е тој,тие не се боцкаат,што повеќе доказ дека е опасно...
После прва доза, болка во рака еден ден и малку поспаност истиот ден. Втора доза едно 1-2часа минимална болка во рака, и толку.
Не знам за нив, ама Горан Кунгуловски, што си има лабораторија во Жан Митрев, е меѓу првите боцнати со Фајзер. Секојдневен контакт има со Жан, ваљда немало да се боцне ако не требало
Сите се вакцинирани. Кој со Фајзер кој со Спутник. Систина мислам дека сите се вакцинирани. ЕуроИталија ти гарантирам со Спутник, Биотек се сите со Фајзер. Систина Офтамологија се сите вакцинирини. Ремедика исто.
Само што се вратив, втора доза успешно примена Сега за сега немам никакви симптоми, само кога ја примав вакцината, лекот повеќе ме болеше од првата доза, ваљда е појака Ќе пишам апдејт за 24/48 часа
А од каде знаат дека не се вакцинирани, ако не изјавиле јавно дека се вакцинираат, не значи дека не се Не знам за овие конкретно, но мнозинство доктори се вакцинирани како што пиша Нена, кој со Фајзер, кој со Спутник, знам имаше одредени што ја чекаа Синофарм, некои ја чекаа Фајзер во поголеми количини, трети чекаа да поминат 6 месеци од прележување.
onaka me interesira moze li da se dobie vakov rezultat za antitela? a zarazena bese , i samo nuli ima ,kaj mene i livceto e drugo
Да може. Другарка прележа , и тоа баш онака јако и нема ниту едно антитело. Не е мерило ако некој прележал дека има антитела.
Добро оправдувате ли да има рестрикции за невакцинирани? За мене е тоа дискриминација. Од друга страна и вакцинирани со две дози се заразуваат. Едноставно не знам што е најпаметно. Луѓето кои се вакцинираа пред неколку месеци, што со нив се мислам и дали воопшто имаат антитела? Ме чуди тоа што земја како Израел која беше лидер во имунизацијата пак пламна. Србија скоро 50% вакцинирани, и еве бројките растат. Ми се чини како да нема да се вратиме никогаш по старо. Тоа слободно патување кое го имавме ми делува како едно далечно минато време.
ili pozitivniot test bil lazen (nemase nikakvi simptomi) a dokolku bil tocen i nema antitela dali i od vakcinata nema da stvori antitela
i jas sum protiv prvo zosto da stavam vakcina koga imam antitela ? vtoro mislam deka imunitetot steknat od prelezuvanje e podobar od vakcina no iako imam antitela ke ima zabrana za mene a i vakciniranite se zarazuvaat isto kako neprelezanite dodeka prelezanite mnogu retko gluposti
Има клеточен имунитет, но нема хуморален (антитела). Ништо страшно, не е единствена Не мора да значи дека и од вакцината нема да створи антитела.
Само поставив најново инфо. Не заземам став. Иако мислам дека без вакцина нема да може да се патува .. Бар во следниве 5 години.
Имам чувство како да се лута во целата работа. Не само кај нас, туку секаде во светот. Еве ако не примам вакцина, што треба утре да не ме примат во маркет? Татко ми се вакцинираше, ама човек појма нема дигитален сертификат да извади, не го бива за технологија, и што утре со здравствена книшка ли че оди до маркет. Друга работа, пред да се појават вакцини знам куп луѓе кои живееја дома со заразен и не се заразија.