Јас лично знам пациенти од кај Жан Митрев, на кои докторите таму им кажале дека МОРА да се вакцинираат, зошто иначе немаат никакви шанси со болеста со такви кардиолошки проблеми. Сите доктори кај кои јас одам на прегледи настрана од тоа се вакцинирани и сепак си почитуваат протоколи со маски, што ми се допаѓа. Не знам дали Угриновски и Митрев се самите вакцинирани, ама не знам кој би знаел дека се или не се. Или луѓево мислат дека треба Жан Митрев да излезе за нив специјално да каже јавно на телевизија дека е за? Прво тоа не е ни во специјалност ни на Митрев ни на Угриновски, зошто би излегувале јавно со став по однос на вакцинацијата, каков и да е?
Имаше симптоми и тоа со лекување беше, па и пост ковид еден куп компликации. Кажа погоре членка дека го има тој клеточен имунитет.
da razbrav toa tuku drugarka mi nemase nikakvi simptomi, vo vtorata polovina na juni i najdoa pozitiven test i bese vo izolacija do 2 juli tuka e so mene pa bara da isprasuvam neli toa igm e za prisusvo na virusot (ili greska sum) , mozno li za e tolku kratko vreme i toj da e 0.0?
IgM е за актуелно присуство на вирусот, но тие антитела се губат по околу 2-3 недели по почетокот на симптомите/ по контакт.
Лееј знаеш дека тоа igm и тие слични појма немам што се Може некоја членка ке објасни што и кое е. И другар без никакви симптоми позитивен беше и си седеше дома 2 недели. Многу ги имаше такви.
Ама не се истите вакцини таму и кај нас. Нив не им ставаат вакцини, се е тоа лага само за да не натераат нас сиромашните да се боцкаме и да не истребат(ова го слушнав од др на науки). Уште не можам да си поберувам на ушите. А да ги разгледате фб профилите на антиваксерите.. Уште во земјани што не не нападна.
Како е со гужви за ваквина? Сакам понеделник сабајле да одам. Темпирам дати дека на одмор ќе одиме. Па реваквина кога ќе се вратам.. касно ми е за двете пред одмор.
Не ја следам темава може сте пишале, но дали знаете дали има Фајзер во моментов некаде? Од сите слушам Синовак само имало.
Како бе, ако имам антитела не се важи, мора да се боцнам. А ако вакцината не створи антитела значи да не се секирам секако имам клеточен имунитет а и покрај тоа можам пак да се заразам. Нешто ми нема логика оваа логика. Кој кого зеза тука?
При толку нелогичности мене ме е глупаво да воведуваат рестрикции. Ќе примат две дози, па пак се заразуваат или веќе има случаи и на умрени, живееш со заразен и не си се заразил, добро велеа имал т клетки кои ги одбранувале организмот. А ако не си вакциниран и во маркет да не те пуштат. Па која глупост.
Синофарм се поспори во стварање имунитет. За жал ете се заразил додека бил се уште слабо имунизиран, хронични тешки болести ... Тоа е. Пак ќе кажам, луѓево брзо се олабавуваат.