Па премала е смртноста во споредба со масивноста на вакцинацијата со вакцини кои се сеуште во експериментална фаза. За споредба досега има 4 милиони смртни случаи НО не екслузивно поради корона, а годишно во светот 7 милиони умираат од висок притисок па никој не крева ни една четвртина од прашината и галамата за Ковид. А за канцер и срцеви заболувања да не правиме муабет. Оти нема барем обични кампањи за подигање на свеста за овие болести, масовни убијци на човековиот род. И од тие болести секој ден некој губи баба, дедо, мајка, татко, брат, сестра па и неродено бебе ако веќе сме драматични.
eve vo amerika citam zadolzitelno nosenje maski i za vakciniranite, isto go sirat virusot kako nevakciniranite
Ете и за тоа се работи вакцина, ама кога ќе ја пуштат, сигурно нема да ја одобриш, експериментална ќе биде. Не се сеќавам висок притисок да бил причина за колапс на здравствен систем.
За висок притисок има терапии за менаџмент, евтини се, ти треба само повремена консултација со лекар за ако има некој поголем проблем, евентуално ако дојде до компликација. Да имаше евтино апче за менаџмент на ковид, никој немаше паника да крева.
Се враќаме на моментот дека не е заштитата 100%. Иако е драстично помала можноста за пренесување и зараза од невакцинираните, сепак не е 0%.
ama sto ako se vakcinirani koga pak go sirat virusot isto ko nevakciniranite znaci deka nesto ne se vo red vakcinite, drugo nema i ne sporeduvajte so drugi vakcini primer za variola, taa izgleda stiti,ovaa ocigledno, ne
А како би се разликувале вакцинирани од невакцинирани, еве вака логично Рогови имаат едните или другите, за да знаеме кој зошто носи или не носи маска? Во јавен превоз на пример Носење или не носење маски зависи од инциденцата на ширење, или сите носат, или сите не носат. Бар мене едино тоа ми има логика, што знам, може не сум во право
Неуспешна вакцина е ова со човекот во Тетово. Вакцината нема да биде секогаш успешна. Тоа е причината ,а не болестите на човекот. Веќе пишав дека и во Хрватска 8 починати двојно вакцинирани со фајзер/модерна/астра. Ги обвинија нивните придружки болести. Не.Вакцинацијата била неуспешна кај сите нив . Секој доблесен доктор треба да ја каже вистината.
Е како бе, јас прележав Ковид со парацетамол и аспирин а некои само со витамини, без лекови. Од 194 милиони 190 милиони преживеале и тоа со евтино апче или без. А ако некој мисли дека ќе помине потешко за разлика од мене тоа значи дека и јас треба да се вакцинирам за него? И покрај тоа што мојот имунитет си ја завршил работата како што треба? Тоа некако вака му доаѓа:
Размисли прво која е причината за кардиоваскуларните болести и колкав процент од нив може да се превенира.
Како до овој заклучок? Имаше студија дека ако вакцинирано лице се инфицира со Сарс ков 2, ќе го шири вирусот помалку од невакцинирано лице. Со АЗ мислам за 60-70% помалку. Имам и една фотка постирано тука, пред многу страни, објавена од Норвежаните, односно дека ако невакцинирано лице заразено со Ковид би инфицирало пример 8 други, вакцинирано заразено лице, би инфицирало 3 од нив. Значи не е исто.
Секој доблесен доктор треба да каже дека затоа треба да има доволно вакцинирани да се постигне имунитет на стадо. Тоа е вистината.
sto i koja drasticna razlika? (grubi brojki) aj kajnas..od 300 aktivni zarazeni skor 100 se vakcinirani , a filipce se fali toa bilo 0.02% od vakciniranite kolku imame vakcinirani? 300 000 ? a drugite 200 zarazeni se nevakcinirani, kolku imame nevakcinirani ? 1 000 000? koja drasticna razlika? i pak isto umiraat
Кој мисли дека сето тоа ќе му биде потребно нека се вакцинира. Ако јас се вакцинирам ќе спречам некој да помине со тоа? Та нели вакцината не штити од заразување туку само од потешка клиничка слика?