@nena2010 А да го прочиташе убаво прво прашањето,ќе видеше дека не е против носење маски во маркети,ајде пробај пак @Ahoy за на големи собири и пие некоја вода ама за во маркет/продавници каде може со маска ко досега нема никаква смисла.
Баш ме интересира да видам како ќе спроведе мерки за невакцинирани,притоа фак е дека нит даноци нити сметки за струја вода се плаќаат во некои делови.Тоа не им е изводливо да го направат па мерки бре.Или селективно ќе биде,ова навистина сакам да го видам.Ладење со топла вода,на тоа ми личиНие вакцинирани сме сите патем да си кажам...
Може да е за заштита на колективното здравје, но и како притисок за вакцинација и заплашување и уцена на невакцинирани. Одговорот на твоето прашање е всушност во твојот пост
Па тоа е. Да покажеме пред народот син ми направи дете ако е невестата трудна, а со оглед дека лани се родија а не правеа свадби сега и бебињата се доказ..
А зошто би биле? Затоа што имаат став и размислувања како преку пола популација да не се осудам да напишам поголема бројка ?Или батхрт интелиџент мајки со повредено его би да живее во свој лалаленд каде он е интелиЏент алтруиста и не може да поднесе некој да има поинакво мислење и став ко него или да му се покаже дека за нешто скраја да е не е во право? И мене така ми се чини
Ласик на очиве кога правев тефтер ми дадоа да потпишам, огормни документи и тоа на нешто што сама одам да платам ... На секоја операција, интервенција потпишуваш.
Или зошто толкава бројка на луѓе кои мислат дека имаат право да одлучуваат за свое тело можда,незнам just saying
Знам, знам Само малку ми нема смисла фоткана, не доаѓаат по дома со сила да нè боцкаат вооружени побогу, секој оди и се вакцинира по сопствена воља.
Допрва ќе биде ова лошо. Луѓе, во Охрид е ко никад корона да немало. Во ресторани, хотели, што вработени, што гости сите без маски. И има доста странци. Во комбиња напикани без маски. Се покајав што отидов, али добивме ваучер и ради детево дојдовме . Само јас сум со маска во хотелов Пекаа ќе пропаднеле хотелиериве, а дали некој води сметка што не почитуваат протоколи, се бутаат за јадење гостиве да земат , си дишат во врат, ужас.