Toa e taka zasto arena ne e zdravstvenq ustanova, a doktorite koi vi se so pecat tamu rabotat vo Bit pazar
Е ова е царов.. Апропо антиваксери.. Во УСА се одзема детето на родители кои не ги вакцинираат децата и доколку се случи да умре од некоја болест за која има вакцина, или доведе до тешки компликации се гонат кривично за убиство/занемарување на дете. Се додека живееме во банана држава кај што квази доктори како Бибан на која и е одземена лиценцата за работа се појавуваат на телевизии и пишуваат по соц мрежи, ќе си патиме.
a ti ubavo citaj sto e napisano (ako ne razbiras da ti objasnam ) jas nikogas ne sum rekla deka sum protiv vIakcinite TUKU ONIE STO IMAAT ANTITELA , NEMA POTREBA DA SE VAKCINIRAAT! (i jas imam , a stom imam anitela zosto zabrana i za mene i tie ko mene koga prirodniot imunitet e podobar od vakcinata) ? - jas toa celo vreme zboruvam! i na fb panovski,danilovski 10000000 pati napisaa prelezanite i so antitela da ne se vakciniraat , ama dobro moze TI i drugite "eksperti " na forumot znaete poveke od niv da i bas preeska citav edna zena go prasa ,preezala i stavila prva doza vakcina i odgovori da ne ja prima vtorata ili citaj sto pisuvam bez da mi izmiluvas ili ne me tagnuvaj bezveze a deka vakcinite ne se dobri i,ne se ko sto ocekuvale treba da si apsolutno slep za da tvrdis obratno i da ima naucnici (koi sigurna sum znaat podobro od tebe i slicnite ko ti) koi ona za sto gi cenzuriiraa eve veke edno po edno se potvrduva (ne se raboti za teorii na zagovor) jas nikogas ne sum rekla ke umres od vakcinata,cipovi imaat i slicni gluposti , toa vie sami si go pisuvate "DOPIsUVATE" i naddavate stom nekoj nema da se soglasi so vas l:
Па нели ти во еден пост тврдеше на некој чоек у болница вакциниран пред тебе лепел паричка или лажица или шо и да е?
Не знам зошто бришат, кога на @Angie1432 сосема и беше логично во контекст на дискусијата и на место прашањето. И не, не е оф топик.
da vidov se zalepi paricka no kade pisav zaradi cip e? i pisav smesno mi bese koga po fb gledav no koga vidov ne mi bese, probav na mene ne se lepese potoa nekoj normalen bez da ismeva I Naddava ko poveketO od vas pisa kaj nekoi luge se lepi od potta i slicno ete neznaev ina kraj pisav deka glupost napisav i tolku bese no dali piSav CIP IMA?
Не треба кај луѓето да се прават поделби и со ковид вакцината ,доволно сме поделени партиски Секој се вакцинира лично за себе,не се вакцинира да го спаси комшијата или баба му. И тоа е се што Филипчо треба да го каже на јавноста,за да престанат луѓе да се расправаат.
Се согласувам. Јас никого не сум рекла Оди да се вакцинираш! Ама антиваксерите се многу гласни. Многу. Најчесто на штета на другите. Тоа ми смета. Кој прележал и имал среќа да преживее или лесно да помине ( прашај ги оние што биле со недели, месеци на болница како се ) ок имаат имунитет, ама оние кои не сме прележале да ни вели некој дека е поздраво да се заразам каде шанса живот или смрт е 50/50 отколку да се вакцинирам е нонсенс и недозволиво. На страна заебанцииве со чипови и други ретард муабети
Ја не знам оти не се банирани овие што шират лаги и невистини. Ја отруја темава, едно две истите никови, аман. Ефектот е повеќе од видлив од вакциниве, ете има малку нови случаи и смртноста е намалена и тоа е видливо. Некој никогаш нема да прогледа па дури и милион страни да се испишат тука, џабе е.
fala ama sto tugo,nesreko , ti togas pisa ko magnet i cip bilo isto? ama tebe ne ti zameruvam koga pises glupoti (a cesto pises i ti) zosto mislam (spored mislenjata) si tuka nekade ko i ja 21/22 god ama ovie nad 40 ko taa nena2010 koga izrtuva i trese gluosti onaka zal mi paga kako tolku vozrasna licnost so tolku iskustvo a muabeti ko radio mileva aj pak sum nadvor od temata adminot ke brise pak izvini adminu