Вакцина против коронавирус

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ahoy, 20 август 2020.

?

Дали би се вакцинирале против коронавирусот?

1. Да

613 глас(а)
    53,2%
  2. Не

366 глас(а)
    31,8%
  3. Не знам

173 глас(а)
    15,0%
  1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    16.499
    Не и е одземена. Таа не ја обновува. Значи истечена и е. Има разлика.

2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Уште подобро за неа. Барем доблест има.

На Guns N` Roses, Glowy и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  3. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Ама не и ја одзеле, само не ја продилжила. Не е одземена, ама нема што да одземеш :D
    Како да ти истече возачката, не ја продолжуваш, не смееш да возиш, не возиш, ама изиграваш главен шофер.

На Guns N` Roses, Glowy, PaLaVa и 5 други им се допаѓа ова.
  4. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    16.499
    Значи тоа ги прави покометентни од некој што се школувал 8+ години во медицина. Значи тие се длабоко и професионално задлабочени во науката? Важи.

5. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.179
    Што ако учела медицина побогу кога си плука по дипломата со негирање на истата?
    Џабе идеш со наратив авторитет, го нема! Нема да ти објаснувам за ничија компетентност овде, пошто со таков настап немам никого прочитано, освен тебе. Па епитетот тебе и на Бибан ќе ви го оставам.

На NarCis@, eli25, Glowy и 5 други им се допаѓа ова.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    16.499
    Ако не ја продолжиш возачката тоа значи дека ти автоматски веќе поима немаш од возење и треба одново да полагаш?
    Која логика човече.

На WannaBDreamer и 999 им се допаѓа ова.
  7. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.179
    За медицина зборуваш, нешто што е со постојани истражувања и доградувања. Каква е оваа споредба? Моторни вештини и медицински знаења. :rofl:

На NarCis@, eli25, Glowy и 10 други им се допаѓа ова.
  8. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Зависи од кој аспект не си ја продолжил. Можеби не си ни продолжил со возење, првично кога си ја земал. Пример јас, иако според возачката имам неколкугодишно искуство, уствари не ни возам.

На Glowy, BlackNight, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    16.499
    А тие што продолжуваат им бараат сертификати и дипломи од нивната доедукација? Има некој таков услов за обновување на лиценца? Па како тогаш имаме толку лекари кои си тераат една иста песна по 20, 30 години.

10. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.315
    Допаѓања:
    16.499
    Од друга страна пак, некој може со години да вози, најискусен шофер да е ама ако денес му истече возачката утре не смее да вози. Тоа го прави неспособен возач?

11. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Да, и туку така му текнало на некој да не си ја продолжи лиценцата. Значи поплукај си ги тие 8+ години што си ги учел, си плаќал и едуцирал за утре од нигде никаде да решиш да поништиш се во што си верувал. Лабилност much?!?

На Glowy, green.eyes, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Тоа е, ние другите слаби сме со логиката, само ти и уште две членки сте паметни :( И Бибан.

Сериозно имав почитување за тебе без разлика на различните ставови, ама ова дека Бибан ја браниш ми е надвор од цел разум. Не дека ти е важно, ама ете.

На NarCis@, PaLaVa, Chantal и 6 други им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.330
    Допаѓања:
    119.268
    Па ако ми рече пример дека на стоп знак не морам да застанам туку ако нема коли можам да возам, да неспособен е.
    Апропо муабетот на другарка ти учената, шо вели дека поарно децата е да прележат морбили отколку да примат вакцина.
    Глупа ко три к*ра е.

На le.soleil, NarCis@, Glowy и 10 други им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.904
    Допаѓања:
    18.789
    Гинекологија и инфектологија немаат допирни точки. Гинеколог пред пензија да си не можеш да бидеш инфектолог. Инфектологија некој испит има оваа жена.

На Glowy, Angie1432 и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.179
    Зошто мислиш дека со тоа што ќе нападнеш нечиј авторитет и тоа со ништо конкретно, ќе ја покажеш стручноста на Бибан? Или било кој.

Тие работат години непречено, континуирано, се доедуцираат, имаат пракса, идат на семинари и најважно, следствено конвенционална медицина, не чајче и сапунче за раце. Бибан што прави? Освен што лаже за цената на природниот имунитет.

На NarCis@, Guns N` Roses, Glowy и 5 други им се допаѓа ова.
  16. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    За разлика од математика каде 2+2 се 4, во медицината постојано има нови истражувања, надоградувања, технологии и пристап. За да си цврсто уверен во она што го говориш, зад тебе првин треба да има стручен тим, потоа и бројни истражувања, експерименти, се тоа сведено во неколку документи врз база на поширока популација. Да речеме дека она што го говори не е небулоза, каде е нејзината дисертација и теза на тема на имунизација и природен имунитет? Вагина и вакцина, можеби имаат иста почетна буква, но суштинска точка никаква.

На le.soleil, Guns N` Roses, Glowy и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Знаеш на што базира таа дека природниот имунитет од морбили е подобар? Дека родителите неа ја однесле свесно да прележи, па еве жива била. Битно она си поминала лесно, другите со последици или што не преживеале, небитни. Баш намалување на сериозноста на болеста и криење на цената за постигање на тој имунитет.

Исто така тврди дека на факултет ја учеле дека болеста од морбили не била страшна. И дека што помал си полесно си ја прележувал. Нешто ми вика дека измешала мали и големи сипаници.

И нека си го тера својот живот како сака, ама да излегува на емисии под називот доктор специјалист, без да напомене дека се бави со алтернативна медицина е во најмала рака лажно и со задни намери. И како гинеколог е неодговорно да проповеда pill free живот, само на веганизам базиран, оти голем дел од гинеколошките проблеми ако не се третираат со терапија водат и кон други состојби и компликации во организмот. Храната е важна никој не го негира тоа, ама навистина е неодговорно да се потпираш само и исклучиво на храната. Оти порано од гнојна ангина умирале без апче.

На le.soleil, NarCis@, Guns N` Roses и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.179
    Точно така. Нешто што еволуира и подлежи на постојани новости, а некој не го знае ни старото. Дипломата не вреди ништо со вакво знаење.

Бибан идеше на трибини и држеше предавања дека вакцините се штетни и дека е подобро да се одлежи природно. Кој нормален доктор ќе го каже ова? Вистината е дека треба да има барем елементарни познавања од тоа како вакви болести можат да наштетат на плодот, рубеола на пример. А не да убедува дека е супер да се заразиш. И за маските имаше некоја глупост напишано, ама не можам да се сетам што конкретно. И стварно никако не можам да си објаснам како некој може да верува во небулозиве. Не ми е јасно, не разбирам.

А тимот и е цела постава на здравје преку игла не влегува или како и да беше. :rofl: Ме банираа таму иначе, пошо еднаш пишав коментар про вакс. Имале нула толеранција за провакс ми рекоа, не сум ги почитувала правилата. :worried:

На NarCis@, Guns N` Roses, Glowy и 9 други им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Што се поставува прашање од круцијално значење, услов за завршување на факултет, гајба чушки, шушки или знаење?

На Glowy, LejlaD, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Има да, доставуваат дека посетувале конгреси и обуки, мислам за обновување им требаат минимум 5.

На Guns N` Roses, Lianna Anna, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.