Другарка имам во Мелбурн. Ми кажуваше каков локдаун имале. Е тоа да видиш. Вика 6 недели од дома не бев излезена, само ако ептен мораш и тоа само 1 час во определен радиус со пријава претходна каде одиш, од каде тргнуваш.. И те следат на апликација. Цајкани на секој чекор, те застануваат и ти проверуваат..А овде кај нас многу бевме стегнати.. Е сега има вакцини.. И факт е дека оние кои не се вакцинирани претставуваат ризик и опасност и со тоа ќе подлежат на одредени санкции и ограничувања. Тоа е. Дали ни се допаѓа или не, тие се правилата во време на пандемија а не дека Стојанка од Свирипичино верува во чипови и слично.
Па да ти кажам до негде е ок. Какви ги имам на работа со теориите дека короната не постои, па едната како за некое чудо и непрележана, јас пресреќна ќе бев да мораа тестови да носат, а не оваа рака не става кога кива. За такви што си придаваат значење дека тие само се најпаметни и ќе го зезнат системот, па уште секој ден ти чита глупи фејк вести, само така. Нека си се тестира и тоа на свој трошок. Генерално не сум за рестрикции, ама ми е преку глава од тие што си придаваат значење повеќе од што стварно се значајни.
Не дека сум за меркава нештo да бидеме у локдаун, замисли ги нашиве како ќе припаѓаат, ама на пола шо галамат не осетиле на своја кожа, па и за пол час драматизираа. Ова во Австралија веќе е претерано. 2021 сме, и да, уште ќе го тераме тој муабет, молете се да не дојдеме до тој степен.
Поентата на вакцините е да не дојдеме до тој степен. Ама ајде иди објасни им. И јас сум против такви локдауни. Ок на почеток беше непознаница, не знаевме што е како е, ама после година и пол, достапни вакцини, искуство како се живее со рестрикции, уште некој да верува во теории на заговор, прскања, 5г, магнети и чуда ми е нонсенс.
Гарант. Од мене зрачи Бил Гејтс, чипот сега ми е подесен на ширење пропаганда за вакцини. Тоа е. Робот сум.
Локдаун се, додека не се вакцинира 80% од населението,а на 15% се. Тоа е ненормална работа. Можеа да научат од туѓи искуства и применат други модели,ова е кршење на човекови права,здрави луѓе да држиш затворени. Па и војска на улица.
А бе имаше и протести и се.. Мене ме чуди да се толки малку вакцинирани. Мислам, сепак Австралија е. Не знам дали има отпор, дали немаат вакцини набавено. Не знам. А за човечки права, си имаат такви закони и тоа е.
Не е. Не може сите нормални да сме заложници на Стојанка од Свирипичино пошо не се вакцинира оти ќе ја чипирал сатаната Бил гејЦ
Најново : во УСА сите државни службеници мораат да потпишат изјава дека се вакцинирани, доколку не се ќе бидат тестирани 2 пати неделно, ќе носат заштитна опрема (ваљда маска) и ќе подлежат на рестрикции. Истиот модел ќе го прифати и Австралија. https://www.abc.net.au/news/2021-08...ine-requirements-in-australia-biden/100337528
Зима е сега во Австралија? Што мислите вас што ве чека сега кога ќе залади? Добро, не вас, вие пак никакви мерки ќе немате и ќе жртвувате луѓе за колективен имунитет, ама насекаде ќе има мерки. Посебно таму каде што процентот на вакцинирани не е задоволителен.
Здрави луѓе да седат затворени со месеци со војска на улици? Добро што ви е? Стојанка ќе си наштети сама на себе. На мене и тебе нема. Плус зеро ковид нема да има Никогаш. На крајот Шведска испадна во право. На есен ќе се види колку беше во право.
Ќе да е некој театар Израел го враќа Грин пасот. И со тест можело, не морало вакцина. https://www.jpost.com/health-scienc...uire-jab-certificate-for-indoor-events-675226 Холандија ја докажува валидноста на ковид пасот. Преку 100 луѓе од вкупно 600, инфицирани по посета на диско. 1000 луѓе од 20.000, се позитивни после посета на музички фестивал (на отворено). Сите со ковид пас, се разбира. Единствената валидна изјава доаѓа од Марин ЛеПен- привид на неинфективност и безбедност. И најново, ЦДЦ вели дека 74% од луѓето инфицирани во Масачусец биле вакцинирани Спојлер: спојлер https://www.cnbc.com/2021/07/30/cdc...tts-covid-outbreak-were-fully-vaccinated.html Ај сега назад на позиција старт
Колку вакви случаи познаваш? Во реалноста, бројките викаат дека имаме зголемена смртност во споредба со претходните години и тука релативизирањето е непотребно. Нежни, за што? Стварно ви е нормално во локдаун да се седи со 5-6 нови случаи ?
Реков не. Ај врати се назад и прочитај пак. Или ќе се цитирам сама Читај дека пишав дека не сум за мерката. И дека е претерано. Ваму за пол.час припаѓавте а ксмоли да бевме ко Австралија.
lelee citajki go ova ,site tie doktori sto lecele devojceto treba da bidat isfrleni ko partal, kojznae kolku luge na takov nacin izgubija zivotot ,so takvi doktori nisto cudno sto smrtnosta kaj nas bese/e tolku visoka takvite li, heroi na fb gi narekuvaa? strasno